Gömställe och surfbråk

Jag och Robban har inte riktigt samma syn på ”lyx” och bekvämligheter som barnen har. När vi kommer till en camping så värdesätter jag och Robban om man får gratis (nå väl, inbakat i priset) varmvatten i duscharna så man slipper ha mynt eller polletter för att kunna duscha. Vi värdesätter om det är rejält tilltagna campingplatser så att man slipper sitta halvt inne på grannens tomt om man ska sitta ute. Vi (och speciellt jag) värdesätter om dom har hela väggar på toaletten. Vi värdesätter om det finns mycket aktiviteter för barnen (så att dom kan roa sig själva så att vi kan slappa och ta det lugnt) Vi värdesvärdesätter att det är rent och snyggt i duscharna och de gemensamma utrymmena. 

Barnen har som sagt en helt annan syn på vad som känns ”värdefullt” på en camping. Överst på deras lista av ”lyx” och bekvämligheter står gratis wi-fi så att dom kan hålla sig uppdaterade om vad som händer i ”cyber space” och kolla filmer och klipp innan dom somnar på kvällen.

Alla tre sönerna delar på en gemensam ”pott” av ”surf” till telefonerna. Dom har lite över 90Gb/mån vilket tydligen ska vara ganska så mycket. (Jag begriper som sagt inte sånt där) Det skulle dom inte kunna göra av med på en månad sa säljaren på Tre. Hahaha!! Han känner uppenbarligen inte våra barn!!

Liam (som ofta kollar klipp på youtube) har vid ett flertal tillfällen när vi varit iväg, gjort slut på allt ihop just för att han kollat på massa klipp och då fått smaka på sina brödrars vrede. Benjamin har under hot, totalt förbjudit honom att överhuvudtaget gå in på youtube om han inte är hemma eller i närheten av tillgängligt wi-fi. Han har tom. gått så långt att han har gjort en inställning i Liams telefon som gör att han inte kan gå in där.

På Hafsten resort fanns det väldigt mycket men gratis wi-fi fanns inte. Men som sagt med över 90gb (eller 30 om man är rättvis mot sina syskon) så ska man ju klara sig när man bara kollar lite ”snappchat” och indtagram på kvällskvisten. För besöka Youtube skulle han inte våga efter Benjamins senaste vredesutbrott.

efter bara 2 dagar på campingen så får jag ett sms från Jonathan

image

Jag anade genast vad det handlade om!! Deras surf var slut!! 😬

image

Jag pratade med Liam om det. Men han lovade dyrt och heligt att han inte kollat youtube. Han hade bara kollat ”klipp” på Instagram. Goa unge. Det är ju samma sak!! Det är ju kolla ”klipp” i sig som tar en väldig massa ”surf” Sen på vilken sida han gör det spelar ju ingen roll. ❤️

Någon timme senare kom ett sms även från en irriterad Benjamin.

image

Jag berättade för Liam att hans brödrar var ”lite smått” irriterade på honom. Liam frågade genast om vi kunde stanna på campingen tills det blev ny månad så att dom fick ny ”surf” och slutade att vara irriterade på honom. Det kunde vi så klart inte. 

När vi kom hem i fredags så var bara Jonathan hemma. Benjamin hade åkt till jobbet. Och Jejje som oftast är hemma är inte lika beroende av ”surf” som Benjamin, som alltid är iväg. Och då Liam märkte att Jejje inte ens nämnde hans ”brott” så pustade han ut. Han visste att Benjamin skulle sluta jobba först efter att Liam, för länge sedan, hade gått och lagt sig. Och därför inte skulle konfrontera honom med det. 

Men så igår morse så frågade han lite nervöst om Benne hade kommit hem under natten. Jag, som helt glömt bort det där med hans ”surf slöseri” tyckte att frågan var lite oväntad eftersom Liam aldrig brukar reflektera över om eller när Benjamin brukar komma hem. Men svarade honom att ”ja, han kom hem”

”Åh, nej” svarar Liam. ”Jag måste fly!! Jag gömmer mig på toaletten. Mamma du får göra en matsäck till mig så att jag klarar mig tills det blir ny månad”               Hahaha. Goa unge!! Toaletten skulle nog inte vara det ultimata stället att gömma sig. Den använder Benjamin (och vi andra) ett par gånger om dagen. Vill han vara säker på att Benjamin aldrig ska hitta honom så är nog städskåpet det ultimata gömstället. DÄR kommer Benjamin aldrig leta. 😂

Dock fick han bara en liten avhyvling av Benjamin som (efter att ha kollat upp att Liam alldeles själv hade gjort av med 80gb) hotade honom med att han skulle sälja hans telefon och ge honom en gammal hederlig Nokia 3310 om han tog slut på ”surfen” en gång till. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *