25/7 otrevlig dusch upplevelse.

Ännu ett inlägg som publiceras efter att vi kommit hem.

Idag var det dags för mig att motvilligt prova campingens duschar. Det är ju alltid en spännande och oftast en oangelägen upplevelse. I vanlig ordning och på dom allra flesta campingar så är det en massa duschbås på rad. 

Där pressar man sen in sig och försöker lägga upp sina tillhörigheter på hyllor eller krokar för att dom ska hålla sig någorlunda torra under duschningen. Men det kvittar hur man än bär sig åt för det skvätter lik förbannat vatten på dom (eftersom få campingar kostar på sig ettduschdrapperi) och dom är fuktiga innan man duschat klart. 

Som på så många andra campingar så kostar det att duscha även här. Man får snällt spatsera upp till receptionen och ”tanka” ett kort med pengar. Ett kort som man sen lägger mot en liten dosa i duschen för att få varmvatten. 

4 minuter för 5 kr. När jag måste betala extra för duschen så blir jag otroligt stressad. Jag duschar på nolltid för att inte behöva betala mer än nödvändigt. Vilket förmodligen är just den effekt dom är ute efter för att spara vatten. Men om det kostar 5 kr för 4 minuter. VAD är det då jag betalar för? Är det för själva vattnet eller är det för att jag uppehåller mig i båset?? För medans jag schamponerade och tvålade in mig så stängde jag, Miljömedvetet (och ekonomiskt) av vattnet. Den som spar hon har, tänkte jag. Men så fan heller. För tiden tickade minsann på ändå. Alltså så tog dom uppenbarligen hyra för min blotta existens i det där båset. 

Nu hade jag förmodligen inte duschat längre oavsett om det hade varit gratis. För i ett bås längre bort stod en man och äcklade sig något kopiöst. Han hostade, snörvlade och harklade, verkligen tog i från tårna. Spottade sen ljudligt innan han återigen tog i, drog in snor och harklade innan han ännu en gång ljudligt fyrade av en spottloska. Fräching!! Jag stod där inne i mitt lilla bås och stress duschade, samtidigt som jag kämpade som ett djur för att inte vråla att han var ett jävla svin. När jag duschat klart så torkade och klädde jag mig i en hast för att komma där ifrån fortast möjligt. Samtidigt som en del av mig bara ville stanna kvar för att se vad det var för ett svin som kom ut från det där båset. Men samtidigt så kom jag, efter en snabb överläggning med mig själv, fram till att jag nog trots allt mådde bäst av att inte veta. Dessutom så hade jag hittat en sak som ägaren nog vill (eller åtminstone  borde) få tillbaka. Så jag tog en bild som jag överväger att sätta upp på anslagstavlan i receptionen.

UPPHITTAT! Tupé, finns att återhämta i duschen!! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *