26/7 språksvårigheter

Utanför husvagnen sitter Robban i kvällssolen och grillar så att grannarna flyr in i sina resoektive semester bostäder för att undkomma röken och matosen. 

Då kommer plötsligt en hubil och ska backa in på platsen intill oss. Föraren sticker ut huvudet genom den nervevade rutan och frågar, på engelska, om Robban kan kolla backningen och säga stopp innan han nådde grannens vagn. Det ställde Robban upp på, trots att han helst hade sett att vi inte alls fick någon granne. När husbilen kommit på plats så konstaterar Robban att deras tomt egentligen är större och att dom får lov att ställa sig närmare oss om dom vill. Detta förklarar han på knagglig engelska. Men den nykomna grannen säger att det är okej. Då ställer Robban frågan: Do you have…. markis?? 

Vid vårt bord någon meter bort sitter Liam (som, till skillnad från sin far, är grym på engelska) i full färd med att skriva vykort till mormor och morfar. När han hör Robbans fråga så fullständigt bryter han ihop av skratt, vilket skapar en kedjereaktion och får även mig att vika mig av skratt. Den stackars nykomna grannen måste verkligen undra vad det var för idioter han hamnat intill. En som inte kan hålla isär två språk och två som skrattar så att tårarna sprutar åt eländet..😂😂😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *