Apple och handväska.

Att min mamma inte är speciellt teknisk är alla, som känner henne, rörande överens om. Så fort en teknisk pryl krånglar så ringer hon till mig. Jag är inte heller speciellt teknisk, men jämnför man med min mamma så är jag nästan geni på området. När mamma har problem med tex. telefonen så ringer hon till mig och så får jag så enkelt jag bara kan förklara hur hon åtgärdar problemet. Ett problem som allt som oftast har uppstått pga att hon själv av någon obegriplig anledning har varit inne och tryckt i en massa inställningar som hon inte ens ska trycka på. Jag förklarar hur hon ska göra och har jag tur så följer hon mina instruktioner utan att plötsligt börja klicka på en massa annat som jag inte ens bett henne att klicka på. När problemet är fixat så säger hon u 9 fall av 10 ”Åh, vad bra, nu kan jag det till nästa gång” Något som är ren och skär lögn. För bara någon vecka senare kan hon ringa om samma problem och jag får åter igen guida henne i hur hon rättar till. Jag har med åren lärt mig precis hur man måste gå till väga för att hon verkligen ska göra precis det hon ska. Jag kan inte förklara vilken ikon hon ska klicka på för då förnekar hon alltid att just den ikonen inte finns. Och det av den enkla anledningen att hon inte ser den. Syns det inte så finns det inte, resonerar mamma. Sen kan det kvitta om ikonen blinkar i neon över halva skärmen. För hon ser inte den, alltså finns den inte. Men jag har kommit på att om man istället frågar henne vad hon för tillfället ser på skärmen så rabblar hon upp alla ikoner. Inklusive den jag vill att hon ska se. Sen kan det ju ibland vara att hon tolkar dom lite som hon vill. En gång ringde hon mig och beklagade sig över att skärmbilden inte ville vända sig när hon vände sin platta. (En annan gång ringde hon och beklagade sig för att den verkligen gjorde det) Jag guidade in henne på rätt sida och frågade sen vad hon såg. Och jodå, hon såg en liten wifi symbol, ett litet flygplan, en halv måne och en pytte liten handväska. En HANDVÄSKA??? Jag som satt med samma ikoner framför mig bröt ihop av skratt och förklarade för mamma att den där lilla handväskan faktiskt är ett hänglås och att det var just det lilla låset hon skulle klicka på.

Mamma insåg själv att det inte fanns mycket till logik i att det skulle vara en handväska. Men vi fick oss båda ett gott skratt. Och efter det så har jag alltid kallat det för handväska. 😂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *