Att få stryka saker på ångest listan.

Jag har ett väldigt stort kontrollbehov, vilket många gånger är ganska så jobbigt. Och jag försöker verkligen att ta släppa på det men det är inte alltid så lätt. I denna renoveringen så har jag och Robban suttit ner och pratat och planerat inför allt som måste göras. Jag har skrivit en lista på allt för att ha någorlunda kontroll. Och det är så grymt skönt när jag har kunnat stryka saker från den där listan för att dom är klara. Äntligen börjar man se att det händer något i köket. Eller händer något har man väl sett hela tiden. Men nu är vi liksom i uppbyggnaden fasen och man ser att det börjar gå åt rätt håll. Jag har jobbat i natt och när jag kom hem så syntes det att Robban inte legat på latsidan medans jag var borta. Panelen, som han suckade över att jag ville ha vit, hade blivit just vit. Taket hade målats och ”duk” hade kommit upp på väggarna. Och idag så har han ”provmålat” lite av den gråa färg som ska vara på väggarna.

Efter jobbet så tog jag med mig Jejje och svärdottern till ByggMax för att köpa…..jag vet inte riktigt vad. Men jag hade fått en inköpslista med mig att följa. Vilket var lättare sagt än gjort. För mig finns det ingen skillnad på taklister, golv lister, reglar och fönstersmygar och allt annat som erbjuds där. Allt är trä men bara i olika storlek. Jag är glad att jag hade Jejje med mig för hade jag kört själv så hade jag förmodligen kört hem tomhänt eftersom jag inte genast hittade det jag skulle ha. Och jag blev så irriterad att jag bara ville slänga in en tändsticka bland alla reglar, lister, och träplankor och köra där ifrån. När man kör in på Byggmax så kan man köra in i deras ”drive in” men likförbannat så får jag inte ett enda dugg service utan får gå där som ett fån och plocka ihop det jag ska ha. Trots att jag inte har en enda aning om vad det är jag ska ha!! Då är det bättre service på Mc Donalds drive in. Där kör man in, berättar i en liten ”låda” vad man ska ha och sen får man det levererat genom bilrutan. Hur skulle det se ut om alla sprang runt och rotade i kylarna på Mc Donalds efter vad dom skulle ha? Nå väl, efter många om och men (och väldigt många svordomar) så hade vi hittat vad vi skulle ha, lastat på det på släpet och återvänt hemåt. När jag kom hem igen så väntade en liten överraskning. Snickaren hade fällt in pappas text på ett nytt ställe.

(Åter igen så vill jag förtydliga för mina norska läsare att tös inte betyder det samma på svenska som på norska😂) En del kanske tycker att det är fullkomligt meningslöst att bevara den där ”tavlan” speciellt med tanke på att man ändå inte kommer att se den. Men för mig kändes det väldigt viktigt och betydelsefullt. ❤️

Jag la till lite egen text till den som ev. kommer att renovera om en dag i framtiden.

Det känns verkligen att det går framåt. Mer och mer kan bockas av från den ”att göra lista” som gett mig ångest. I dag kan jag även bocka av målning av taket som Robban gjort klart. ❤️

Det är nu bara en ynklig liten vecka kvar tills köket levereras, men det finns fortfarande en del som måste göras. 😬 Men de största sakerna (förutom byta fönster) är iallafall någorlunda klara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *