Barndomsminnen och livsfarlig lampa

För några dagar sedan så satt jag och tittade runt på Wish och all (oftast) skit dom säljer där, och då fick jag syn på en lampa som var väldigt lik en som vi hade hemma i barndomshemmet när jag var liten. En (faktiskt ganska så ful) lampa med långa tunna strå.

Till mammas stora irritation, brukade jag sitta och dra handen fram och tillbaka över stråna så att dom vajade fram och tillbaka. Eller så drog jag ihop alla stråna som i en hästsvans och släppte ut dom så att dom föll ut igen. Mycket tillfredsställande syssla för ett sysslolöst barn. (Jag var nog ganska så lätt road😂) Varje gång så lossnade eller knäcktes några strå

När lampan var tänd så lös den (så klart) men liksom bara ute i änden av varje strå. Så det såg ut som massor av små små prickar.

När lampan var tänd så var det ännu härligare att dra handen fram och tillbaka över lampan. Jag vet inte hur många gånger i min barndom som jag har hört mamma säga till mig att jag skulle låta bli den där lampan. Eftersom det lös i änden av varje strå så var jag ju ”tvungen” att undersöka hur det hela fungerade. Kunde man bryta av det där strået och liksom ha ett lysande litet strå att vifta med? Bryta av det kunde man. Men den avbrutna biten slutade ju så klart att lysa då. Men istället så lös det ju i den delen som satt kvar. Herre gud så fascinerande!! Så då knäckte jag av lite till, och lite till, och lite till. Tillslut så fick mamma nog och drog en lögn (tror jag) för att få mig att sluta. Hon sa att om man råkade trampa på ett sådant där avknäckt strå så skulle det gå in i foten, vandra upp i kroppen och sätta sig som en tagg i hjärtat och då skulle man DÖ!! Ja hon kunde vara allt lite dramatik min mor. Men blotta tanken på att jag skulle ta dö på folk skrämde mig. Dock minns jag inte om det fick mig att sluta röra lampan. Den där lampan försvann så småningom från barndomshemmet. Om det var för att den slutade fungera eller om den till slut knappt hade några strå kvar, efter allt mitt knäckande, vet jag inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *