Besiktning och självmord

Minns ni att jag skrev om att Robban (mitt i mina kökdrömmar) började prata om att han ville byta bil? Om ni minns det så minns ni förmodligen ocå att jag sa ett väldigt bestämt NEJ och upplyste honom om att det inte skulle ske eftersom vi skulle byta kök. Dock var tydligen detta bestämda nej inte tillräckligt tydligt för Robban har fortsatt att försöka lägga fram ungefär 5177228 anledningar till varför han behöver byta bilen. En av ”ursäkterna” var att den säkert inte ens kommer att gå igenom nästa besiktning. Och så var det plötsligt dags för besiktning och Robban fick lite segervittring och kände nog att NU så minsann skulle han kunna bevisa för mig att han minsann skulle få näst intill körförbud på bilen så dålig den var. Så han körde in och besiktigade bilen….och körde (besviket) där ifrån med blankt papper. Alltså så fungerade inte det argumentet längre.

Efter det så har han kommit med en massa andra anledningar till varför bilen ska bytas. Jag frågade hur länge han har haft den bilen och fick till svar att det nog var 4-5 år. Jag upplyste honom om att jag har haft samma kök i omkring 40 år och sen tyckte jag att det var färdig diskuterat. Jag är övertygad om att allt händer av en anledning, och att bilen gick igenom med blankt papper är väl ett tecken på att han faktiskt ska behålla bilen. Så ser inte han det, han ser det mer som att han behöver hitta andra argument för att få mig att gå med på bilbyte.

Idag skulle Robban köra till Perstorp…. på vägen mellan Bjärnum och Röke så kom ett självmordsbenäget rådjur skuttande. Helt utan förvarning så skuttade han (??) rakt ut framför bilen och tog sitt liv……och samtidigt som han tog död på sig själv så tog han även död på Robbans chanser att sälja bilen. Eller ja, sälja den kan han säkert göra, men han lär ju knappast få någon större summa för den.

Ledramp trasig, höger lykta trasig, kofångare knäckt, grillen knäckt.

Och över hela huven och vindrutan kan man se vad det lilla rådjuret hade ätit till middag idag.

Här har vi den skyldige självmords kandidaten.

Robban beklagar sig om och om igen om hur onödigt detta var. (Jag undrar fortfarande vilken typ av olycka han ser som nödvändig 🤔) och jag känner bara ångest över den kommande kostnaden som i värsta fall kommer att påverka vårt kök. 😱😱

Nu har Robban fått två tecken på att han inte ska sälja din bil. Kan han ta och lyssna och acceptera dom tro?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *