Bilnyckel och begränsad lufttillförsel

På morgonen så vill jag ha det luuuungt och sköööönt. Jag vill dricka en kopp kaffe i lugn och ro, morna till mig och känna att det där om ”morgonstund har guld i mun” verkligen är sant. Därför har jag alltid stigit upp långt före barnen för att liksom kunna koppla på hjärnan innan ”allvaret” startar. (Dock är det inte alltid som jag lyckas koppla på hjärnan, hur tidigt jag än masar mig ur sängen) Jag hatar de gånger Robban försover sig (vilket händer lite då och då) för då håller han på att stressa omkring i huset så att jag håller på att få ett nervsammanbrott och vill sparka ut honom genom dörren för att få iväg honom fortast möjligt så att jag kan få den där lugna sköna morgonen som jag så väl behöver.

I morse så hade jag inte bara lust att slänga ut honom, jag ville även krama honom väldigt hårt runt halsen. Så där så att jag kraftigt hade begränsat hans lufttillförsel!! Och jag hade inte haft för avsikt att släppa innan hans hudfärg började anta en blå nyans. Men jag bet ihop. Sörplade på mitt kaffe och försökte stänga ute att han ens existerade. Vilket var lättare sagt och gjort!!

Robban har vanligtvis en gigantisk nyckelknippa. Vad alla dom där nycklarna, han släppar omkring på, går till vet jag inte och jag är inte helt säker på att han ens själv vet. Men i slutet av förra veckan så fick han plötsligt för sig att han skulle ta ut en av alla dom där nycklarna ur knippan. (Som om en nyckel skulle göra så stor skillnad!?!?) Valet föll på nyckeln till firmabilen. Den nyckeln la han sen på ett jätte bra ställe för att han skulle veta var den fanns när han sen behövde den igen. Jag personligen kan ju tycka att nyckelskåpet skulle vara det absolut bästa stället att lägga/hänga just en nyckel på. Jag och Robban tänker ofta likadant. Dock inte alltid. Och när det kommer till just bra ställen för nycklar så tänker vi (uppenbarligen) väldigt olika. För Robban kom på ett mycket bättre, smartare och mer logiskt ställe att lägga sin nyckel på……problemet är bara att han under helgen har glömt bort var detta jätte smarta ställe är!!! Så när det var måndag morgon och dags att ta firmabilen till jobbet så startade han veckans första dag med att leta som en idiot efter denna nyckel!! Och det var inte så att han lite lugnt och metodiskt tittade på tänkbara ställen. Nej han stökade, larmade och skramlade med allt som går att stöka, larma och skramla med. Och detta samtidigt som han spottade och svor. För varje låda, skåp, och dörr han smällde igen så räknade jag om och om igen till 10 för att försöka behålla mitt lugn. (Sammanlagt kom jag nog upp i en summa runt 77000) Hans sökningar var resultatlösa och när han kollat igenom alla ställen han bara kunde komma på minst 12 gånger så fräser han åt mig ”Du har säkert tagit den” Eeeeh…..VA?!?! När jag frågade honom varför jag skulle ha gjort det så svarar han ”För att jävlas”

Jo, visst är det så!! Jag är lite av en självplågare som älskar att starta dagen med en make som spottar ur sig alla svordomar han bara har i sitt ordförråd, samtidigt som han vänder upp och ner på halva huset. Sådant piggar ju alltid upp och ger en underbar start på både dagen och veckan 🙄

Han insåg nog själv att jag, OM Jag tagit nyckeln, hellre skulle lämna tillbaka den omgående än få min morgon förstörd av en make som gick halvt bärsärk i huset. När han såg att jag mer och mer började få mord i blicken så spottar han istället ur sig att det säkert var Jejje som tagit fel nyckel och nu glömt att hänga tillbaka den! Jo men för all del, visst måste det vara så. För det är ju mer troligt att Jejje ser fel på en Volvo nyckel och en Opel nyckel än att Robban själv skulle slarva bort den där förbannade nyckeln. Trogna läsare minns kanske att vi för något år sedan blev tvungna att bogsera en av våra bilar in till en firma och betala runt 3000kr för att få en ny nyckel eftersom Robban slarvat bort inte mindre än TVÅ nycklar till den bilen!!

Efter att ha vänt upp och ner på halva huset minst 3 gånger så gav han (äntligen) upp med orden, den kommer nog fram förr eller senare (tillskillnad från dom 2 nycklar han tidigare slarvat bort då menar han?För ingen av dom har fortfarande dykt upp) och så tog han sin privata bil och gav sig iväg, preciiiis i rättan tid för att slippa känna mina händer i ett hårt och stadigt grepp runt sin hals!!

En kommentar till “Bilnyckel och begränsad lufttillförsel”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *