Bra idéer som han aldrig borde sagt.

Vi har inte haft jätte bråttom med att ge oss på den där renoveringen av Jonathans gamla rum. Speciellt inte Robban, för han vet att i samma sekund som den är klar så vill jag ge mig på ”hallen” utanför, och den är ett lite större arbete eftersom jag planerar att öppna upp en vägg in till klädkammaren och ersätta den med skjutdörrar. Men som sagt, först ”måste” Jonathans rum göras vid.

Robban tyckte att vi skulle gå upp och titta så att jag kunde peka och förklara hur jag har tänkt och vill ha det. Robban som är så snäll och foglig låter ju som vanligt mig bestämma, han himlar med ögonen, suckar och gör sen så som jag vill och tycker i slutändan att det blir förbannat bra.

Så vi går upp och jag förklarar. Robban ”hummar” lite och försöker att både lyssna och lägga på minnet vad jag säger. MEN så gör han något väldigt dumt som han nog insåg alldeles för sent. För i samma sekund som orden lämnade hans mun så började idén slå rot hos mig!! 🤪

I rummet finns två klädkammare. En på varje sida. Robban öppnade den ena och tittade in i röran (som Jonathan orsakat och även valt att lämna efter sig) och säger……. ”Vi ska inte riva väggen här? Rummet hade blivit mycket större och ljusare”

Till en början så tyckte jag att det väl ändå var ganska så mycket onödigt arbete för den ynka knappa metern den ger. För ta bort väggen helt vill jag inte. Det skulle enbart skapa ett ”dött utrymme” med snedvägg hela vägen ner till golvet. Så, visst, mer golvyta skulle det ge, men till vilken nytta då? Så om det ska ge ett större och bättre rum så vill jag flytta väggen ca 1meter in. Och ju mer jag tänkte på det ju mer gillade jag idén 😜

Och samtidigt som Robban insåg vad han hade ställt till med så förstod han att det inte finns någon återvändo. I ett tappert försök att iallafall förhala det hela så sa han att om jag ville så kunde jag ju röja upp där inne ”någon dag” Han tycks alldeles ha glömt och förträngt vad som hände när han för några år sedan gav mig tillåtelse att tömma hallen ”så smått” 😂 (Blogg inlägg om det finns HÄR) Ge mig bara en kofot (eller så hämtar jag den själv) så ska jag nog både röja undan och få bort väggen snabbare än han hinner säga stopp!!🤪

Just nu råder det fullkomligt kaos i rummet…..men det är ingenting mot vad det kommer att göra när jag har satt igång på riktigt.

FORTSÄTTNING FÖLJER……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *