Bra kvinna reder sig själv. 

I går var jag och Robban och köpte loungemöbler. (som det så fint heter) 4 gigantiska lådor asades upp på uteplatsen och jag förutspådde att dom där lådorna skulle innehålla 45627272 skruvar, brickor och muttrar som jag skulle komma att svära över. I bästa fall skulle det vara hela sidor som sen (under ilska och svordomar) skulle skruvas ihop. I värstafall skulle det ligga en massa järnstänger som skulle skruvas ihop till ramar och en gigantisk rulle med ”rotting” som man själv fick fläta ihop på de där egenhändigt ihopskruvade järnramarna. 

Vi kom hem ganska så sent med de där lådorna och tog beslutet att inte ge oss på dom där och då. Utan att ta tag i det i kväll istället när vi båda kommit hem från jobbet. (Och då är som tröttast och mest lättretliga så att det leder till bråk och skilsmässa att ge sig på att skruva möbler)

I morse så vinkade jag av Robban när han körde till jobbet och skulle sen sätta igång med ”lite” välbehövlig städning här hemma innan det var dags för mig att köra till jobbet för möte. Jag började så smått, men varje gång jag gick förbi köksfönstret så såg jag dom där gigantiska lådorna stå där ute och bara skrika efter att få bli öppnade och ihop skruvade.

När jag varit ute för att slänga sopor så tog nyfikenheten överhanden. Och jag bestämde mig för att bara titta lite försiktigt ner i dom där lådorna för att skaffa mig ett litet hum om vad som väntade i kväll.

Det visade sig att soffan var i 3 färdiga sektioner som bara skulle ”klickas i” varandra. Bordet skulle skruvas ihop med 4 skruvar och sen skulle det vara klart.

Enligt instruktionsbladet så skulle man vara 2 när man byggde ihop dom.


Att vara 2 är för amatörer tänkte jag och kavlade upp ärmarna för att sätta igång. 💪🏻

Jag drog och slet (Och ja jag ska väl erkänna att det hade underlättat om man var 2) och vips så var allt färdigt och på plats. 😀 Att detta skulle ske visste Robban när han gav sig av till jobbet i morse. Han känner mig och vet att jag omöjligt skulle kunna låta dom där lådorna stå orörda. Kanske var det just det som var hans tanke igår när han föreslog att vi skulle låta det vara till idag. OM vi hade gett oss på det igår kväll så hade han ju varit närvarande och hade då inte kunnat smita undan. Genom att vänta till i kväll så visste han att han (om han ville) bara skulle kunna komma hem och lägga sig på den där soffan och ta det lugnt efter jobbet. Dock tänker jag inte berätta för honom hur jävla busenkelt det var att bygga ihop. Jag låter honom tro att jag har suttit här och flätat soffa hela förmiddagen. 😜

När vi var inne och köpte soffan igår så hittade jag även 2 höga krukor som kommer att bli fina med blommor i intill soffan. Robban ifrågasatte lite om jag verkligen skulle ha dom. (Antar att han tyckte det var onödigt eftersom han vet att jag inte har belönats med gröna fingrar och att de där blommorna inom allt för snar framtid kommer att vara vissna) Men jag låtsades att jag inte hörde honom och kånkade bara med mig dom till kassan (antar att det var svar nog *Fniss*)

Tänk så fint det kommer vara med blommor i dom…….i 3 dagar innan jag har lyckats ta död på dom

Att jag som kvinna tar tag i sådant här själv kan ju kanske ge Robban manlighet en liten törn. Så jag tänkte att något måste jag ju lämna till honom att göra…… så nu står det ”köra till tippen” på hans ”att göra lista” Under tiden som han kör dit så ska jag lägga i dynorna i soffan, lägga mig där med en god bok och ett kallt glas vin i solskenet……. som jag hoppas snart dyker upp.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *