Däck av, däck på, däck av, däck på, däck av, däck på.

Vintern hotar med att komma även i år (suck) och då bör man visst ha vinterdäck påstås det. Bra däck ska vi ha säger Robban och dom ska sitta på aluminiumfälgar säger han. Just det där med fälgarna är nästan det viktigaste enligt Robban. Frågar man mig så funkar det ypperligt med vanliga plåtfälgar som göms bakom navkapslar från Biltema. Bara det är bra däck som gör det lättare att undvika dikeskörning när vägen förvandlas till isbana. För mig veterligen så är det inte utseendet på fälgarna som avgör väggreppet utan skicket och kvaliteen på självaste däcken. Nå väl, det där är Robbans avdelning. Han ser till så att min bil är körduglig och jag bara tutar och kör. Robban kontaktade en gemensam vän till oss som är lite av en ”däckkung” Han berättade vad det var vad han ville ha och bad ”däckkungen” om ett bra pris. Han lyssnade på Robbans önskemål och lovade att återkomma när han kollat upp. Priset han sen sa lät bra (Enligt Robban, jag som har noll koll på vad däck och fälgar, eller några som helst delar till en bil) kostar, tyckte att det var minst sagt SVINDYRT. Dom kostade för bövelen nästan som en Ullaredsresa!!! Men säger Robban att det är ett bra pris så är det väl ett bra pris antar jag.

Idag var det dags att få dom där däcken pålagda (för det heter visst inte påsatta enligt kunniga källor. Påsättning är tydligen något helt annat som inte har med däck att göra *fniss*) Jag körde lydigt, helt enligt ”order” från Robban, in till en däckfirma i stan (som jag, motvilligt, väljer att inte nämna vid namn) för att få det där däckbytet gjort. Personalen på firman var väldigt trevliga. Små pratade och skojade och fick en att känna att man var viktig som en av deras kunder. Bilen kördes upp på ”liften” och däcken byttes i en flygande fart.

När två däck var bytta så sa en av killarna att jag om jag ville kunde gå in och göra upp det ekonomiska. Herre jisses vilka service minded människor. Jag fick välja huruvida jag ville betala eller inte. Här ska vi ju alltid byta däck tänkte jag. När jag påpekade att jag tyckte det var snällt att ge mig valet så fick jag dock veta att om jag inte betalade så skulle dom heller inte hissa ner bilen till mig. Ganska så snabbt så drog jag slutsatsen att köra ner bilen från en upphissad lift skulle göra Robban aningen mer upprörd än när jag vid något tillfälle har missbedömt avstånd och skrapat en och annan alminiumfälg mot en trotoarkant. Så jag fick väl snällt gå in och, som dom kallade det, göra upp det ekonomiska. Jag stegade in i butiken med betalkortet i högsta hugg. Det knappades lite på datorn och säljaren sa sen ett pris som var några tusenlappar högre än det pris Robban sagt till mig. Jag opponerade mig och sa den prisuppgift som Robban gett mig. säljaren höll på att rasa ihop bakom disken av chocken och sa att det inte fanns på kartan att dom kunde sälja däcken för det priset det skulle vara ren förlust för dom sa han. Gissa varför sådant här ligger på Robban att ta hand om!! Försäljaren gick ut i verkstaden och hämtade en annan kille för att kolla upp vad för pris som avtalats. Han höll med om att dom INTE kunde sälja däcken för det priset.  Jag ringde upp Robban som skrek rakt ut. Till det nya priset skulle vi inte ha däcken. Av med skiten igen sa han. Jaha ja, här står jag och skäms som en hund tänkte jag, samtidigt som jag framförde vad Robban sa. Det var inga problem sa dom och återvände ut i verkstan igen för att byta tillbaka till mina sommardäck. Jag tror att jag är den enda människa som byter från vinter till sommardäck i November månad!!!

När sommardäcken åter igen satt på så körde jag hemåt på dom isiga gatorna. Halvvägs hem så ringer Robban och frågade om jag hade kört. Eeeeehhhh…..nej, jag sitter kvar utanför däckfirman och tittar på alla andra som får sina däck bytta och faktiskt kör där ifrån med nya däck. SJÄLVKLART hade jag kört. Då får jag höra VÄND! Däcken ska på!! Amen va F****N!! Tydligen hade Robban kontaktat ”Däck kungen” som hade fått ett smärre raseriutbrott över att dom i SMS (som han hade kvar) hade uppgett det pris som jag hade fått av Robban. Han hade läst lusen av dom och upplyst dom om att däcken skulle på till det pris som hade utlovats och detta skulle ske idag!! Jaha, det var ju bara till att vända bilen och åter igen köra ner till de trevliga killarna på däckverkstaden. Sedan jag körde där ifrån hade det hunnit passera max 20 minuter. Men under dessa 20 minuter så hade det trots allt hunnit hända en hel del. För borta var det trevliga bemötandet, små snackandet och skämtandet. Och denna gången kostade dom inte ens på sig ett enda litet ynkligt leende. Hos dom är man tydligen vara välkommen som förstagångs kund. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *