Dagsljus och stress.

Jag vill alltid ha vår säng bäddad. Ja bortsett från när vi sover då så klart. Det ser prydligare ut, inte för att gäster har speciellt många anledningar att befinna sig i vårt sovrum och se det. Men ändå. Och det känns av någon anledning fräschare att gå och lägga sig i sängen på kvällen om den varit bäddad på dagen. Så jag bäddar sängen i stort sett dagligen.

Det händer att även Robban bäddar sängen. Om han gör det av samma anledning som jag eller bara för att han vet att jag vill ha den bäddad vet jag inte. Men han gör det iallafall. Den blir ju inte likadan som när jag gör det. Men jag vet att han gör så gott han kan. Det ser man för man kan se så kärleksfullt och omsorgsfullt han har lagt tid på att vika ”säng löparen” (Den del i sängen som är den enda sak som ska ligga lite ”slarvigt” och som man inte ska lägga tid, kärlek och omsorg på.😂)

Och sen kuddarna ser ut som att han stått i ena delen av rummet och kastat frisbee med och med ren tur lyckats få dom att hamna lite här och var på sängen.

Men jag klagar inte. Sängen är ju trots allt bäddad och det är ju huvudsaken.

MEN….. Det finns en sak som jag inte tycker om att han gör. Och jag har sagt det till honom sååå många gånger men det går liksom inte in. Han drar i sär gardinerna innan sängen har bäddats!! 😱😱 Varför gör man ens så??? 😳

Jag vet inte hur pass mycket grannen (som enligt Robban har flyttat….utan att bära ut en enda låda eller möbel) kan se in i vårt sovrum. Och sannolikheten att någon annan skulle utöva fönstertittning i vårt sovrum på andra våningen är väl minimal. Men MAN. DRAR. INTE. UNDAN. GARDINERNA. OM. MAN. INTE. BÄDDAT!! Det bara är så!!

Att Robban ständigt envisas med att göra detta har fått mig att börja tänka på en del frågor som jag skulle vilja ställa till honom.

Torkar du röven innan du skitit klart?

Öppnar du toadörren innan du torkat dig?

Torkar du händerna innan du tvättar dom?

Torkar du av bordet innan du dukar av efter maten?

Uppenbarligen så känner han någon typ av stress att få in dags ljus i sovrummet om dagarna. Så pass mycket stress att det ska göras innan man har bäddat. Så det kanske ska vara det första som även jag gör innan jag lämnar sovrummet. 🤔 Att jag i 9 fall av 10 är den som både vaknar och stiger upp först innebär ju då att dom kommer att öppnas innan Robban ens har vaknat. Men precis som att det (enligt honom) inte spelar någon roll om det är bäddat eller ej, då behöver det ju inte spela någon roll för mig om där ligger någon eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *