Den där satans soffan!

Gissa vad som hände idag när jag gick in och kollade order status på den där soffan som vi hittils har väntat på i 12 veckor!! Dom hade (inte speciellt överraskande) flyttat fram leveransen 1 vecka. 🙄 Nu fick jag minsann lite nog. Så jag ringde helt enkelt till företagets kundtjänst för att fråga vad ända in i *piiiiiip* dom sysslar med. Jag fick prata med en kvinna som till en början var så trevlig och förtroendeingivande så. Men ju längre samtalet pågick desto mer började hon osäkert stamma fram svaren på mina frågor. Och hon ljög sämre än vad en snigel springer!!

När jag förklarade mitt ärende och frågade om jag kunde få ett realistiskt datum för när soffan skulle komma så hörde jag hur hon knappade i sin dator och sa sen att enligt den information hon hittade så skulle soffan skickas ut idag! Oooh så lägligt att jag ringer just på samma dag som dom äntligen tänkte få tummarna loss att lasta in vår soffa i lastbilen. Men sen kollade hon på deras lager saldo och såg att dom har ingen soffa i lager?!?! Ja då kan det ju blir förbannat svårt att skicka iväg den!! Jag frågade hur man på deras hemsida kan beställa en soffa som inte ens existerar. Då stammade hon, om möjligt, ännu mer och förklarade att det företag som dom beställer soffan ifrån har skickat den men den har inte kommit fram, och nu vet ingen var soffan är?!? Eeeehhh…..?? Jag frågade om det var vanligt att hela soffor bara slarvas bort? Det är ju ingen soffa till ett dockskåps så man kan väl inte riktigt missa den kan jag tycka?? Men kanske en dag, när lastbilschauffören ”Åke” får en stund över, så får han för sig att städa och sopa flaket på sin lastbil. Och hoppsan! Där under en gammal bit emballage (som legat och skräpat på flaket i evigheter) upptäcker han till sin förskräckelse vår soffa. Jisses så förargligt!! Hur länge har han kört omkring med den där soffan där?? Och hur ska han ta detta med sin chef? Ska han helt sonika bara gå in och erkänna sin miss? Det är ju mänskligt att fela liksom. Och han kan väl inte vara den första som missar att det fanns en stor jävla soffa gömd bland gammalt emballage? Sådant är ju så lätt hänt!! 🙄

Om jag inte ville vänta mer på den försvunna soffan så kunde jag få gå in och välja en annan sa hon. JAAAAAA, tack snälla!!! Er lösning på det hela är att jag får välja en annan soffa som jag inte ens vill ha och börjar då om på ruta noll igen och får, till att börja med vänta ytterligare 6-8 veckor. Tjoho!! Vem kan motstå ett sådant erbjudande?? Jag förklarade att om jag hade velat ha en annan soffa så hade jag väl beställt en annan soffa från allra första början?? Ja då fanns det inget annat jag kunde göra än att vänta lite till för den är absolut på gång men hon kunde inte säga exakt när. Okej, nej men då får jag väl antingen räkna med att jag har ny soffa tidigast i Maj månad eller så får jag helt enkelt köpa en annan soffa hos ett annat företag som har lite bättre kol på var dom har sina saker sa jag och avslutade samtalet.

Nu hoppas jag att jag rörde runt lite i grytan och att dom sätter lite fart på sina chaufförer och får dom att ta en rejäl storstädning i sina bilar så att dom kanske hittar min soffa.

Nästa vecka (när leveransen skickas fram igen) så ska jag ringa dom igen och höra hur det går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *