Den rullande bollen med tillhörande kaos.

NU vill jag ha klart det nya köket!!! (Det kök som vi varken har påbörjat eller ens beställt) Det har varit en del som ska klaffa och saker och ting har dragit ut på tiden. En av de saker som har dragit ut är att jag har velat fram och tillbaka om huruvida vi ska ha en ”bar disk” eller inte. Men nu har jag bestämt mig….. Tror jag…

Jag är verkligen rädd för att dra igång det här projektet på riktigt. För jag vet ju att när bollen väl kommit i rullning så går den inte att stoppa. Och jag vet att jag kommer att tycka att det är jätte jobbigt när allt blir kaos. För det kommer det att bli. Och jag kommer att känna en ständig innre stress. Allt måste packas ner i lådor (och det är väl först då man inser hur jävla mycket man verkligen har knölat in i alla skåp och lådor!!) När man packar ner allt så måste man tänka till riktigt ordentligt och försöka hålla koll på de saker man ev. kommer att behöva under renoveringen. Men hur mycket jag än tänker till så vet jag att där kommer vara saker som jag kommer sakna och då inte ha en aning om var jag har. (Jag får ångest bara av tanken) Min stora skräck är att vi ska börja riva i allt och att det är något på vägen som inte klaffar som det ska. Att något händer som sinkar allt ihop så att förarbetet bara är halvklart den dagen då köket levereras. Jag vill verkligen ha ett nytt kök (det har ni nog förstått nu) men jag känner att hela arbetet innan alla skåp och lådor kan komma på plats är ett område som jag inte förstår mig på, vilket gör att jag inte har någon kontroll och just det ger mig en oerhörd ångest!! Det har tom gått så långt att jag nästan försökt intala mig själv att det gamla köket kanske inte är så jätte dåligt trots allt. Fast att jag fick en kökslucka i handen för några dagar sedan när jag skulle öppna ett skåp. En lucka som vi nu fått laga lite provisoriskt i väntan på nya köket.

Jag vill ju verkligen det här. Jag vill ju ha ett kök som jag slipper skämmas för. Men vill jag det så pass mycket att jag är villig att bli ett nerv vrak och tvingas gå på lugnande mediciner??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *