Dörrlist och ödelagd ekonomi

Precis vid tröskelarna, i nya sovrummet, behövdes en liten metall list. Glad i hågen talade Robban om att en sådan hade han av någon anledning minsann liggande. Och så sprang han glad i hågen och hämtade den.

När han kom tillbaka så visade han stolt upp en silvrig list. Och den passade absolut ihop med golvet. Men jag ville ha en guldig. Det är guldigt i tapeten (vilket man bara ser om man tittar noga) och jag har planerat in guldiga detaljer i inredningen så jag ville absolut ha en guldig list. För visst väljer man väl lister osv efter inredningen? 🙈

Okej, just ihop med tapeten så passar kanske båda två väldigt bra. Men nu fanns en guldig list i planeringen så jag stod på mig. Robban påpekade att en sådan list som jag vill ha minsann inte är billig. Men om jag absolut ville ha just en sådan så fick jag ju köpa en sådan. Och så påpekade han igen att den är dyr.

Igår när jag körde in till stan så sa han till mig att jag kunde svänga inom och köpa listen. Och åter igen påpekade han att den var dyr. Jag började nästan tro att han ville få mig att gå med på den silvriga 🤔

In på Jem & fix för att införskaffa den där dyra dyra listen. Dom hade dock inte just den vi skulle ha. Besviket ringde jag Robban för att fråga var dom mer kunde tänkas ha sådana och fick veta att det nog då fick bli optimera. Och dom är ju ännu dyrare än Jem & fix så ännu en gång så ojjade han sig över hur obeskrivligt dyr den där listen skulle bli. (Jag började nästan få en känsla av att den ökade i pris för varje gång som vi ens nämnde den) Att vi dessutom skulle ha två sådana där dyra lister var nog mer än vad vår ekonomi skulle klara av!! Ja jag började nästan få känslan av att hela sparkontot skulle tömmas pga det där list inköpet. Det skulle nog bli nudlar på menyn för en lång tid framöver. Och kanske vi inte ens skulle ha råd att ens behålla huset. Dock får man väl hoppas att den där exklusiva och dyra listen höjt värdet på huset så pass att vi får ut bra vid försäljning.

På vägen bort till optimera så kollade jag på bränslemätaren och försökte göra en snabb huvudräkning över hur långt jag skulle komma på den diesel jag hade. För jag förstod ju att även diesel är en sådan där sak som vi får dra in på. I framtiden skulle jag tvingas använda cykeln lite oftare. (Ja inget ont som inte för något gott med sig.)

På Optimera stegade jag med bestämda steg fram till dom där listerna. Grabbade tag i två stycken guldiga och gick med nervösa steg fram mot kassan. Ja jag gick extra försiktigt för att inte orsaka onödig slitning på skorna för jag visste ju att jag i framtiden inte skulle ha råd att köpa nya. Men en snygg list skulle jag ha!! Jag la fram dom dyra och exklusiva listerna på disken och skyndade mig att, med gråten i halsen, berätta var Robban jobbade eftersom det brukar ge honom rabatt där. Och så stålsatte jag mig inför den ekonomiska käft smäll som komma skulle. Expiditen knappade in i kassan och meddelade sen summan. 167 KRONOR!!! Är dom inte riktigt kloka?!?! Om vi bara låter listerna sitta i 1år så kommer dom ju kosta 45 öre om dagen!?! 😱 Jisses HUR skulle vi någonsin kunna komma på fötter igen efter denna fruktansvärda ekonomiska utsvävning? Jag borde verkligen ha lyssnat på Robban för en gångs skull!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *