Ekonomin är räddad

Var det inte längesedan som Robban blev ”mobbad” i min blogg?? Tro mig, jag har haft mycket att skriva om honom men det har bara inte blivit så. Men nu får det väl ändå vara dag?

Idag har vi varit inne hos min mamma och gratulerat henne på morsdag. ❤️ På vägen hem svängde vi inom city gross för att handla lite. När vi kom dit så plockade Robban ut shopping påsarna ur bagaget medans jag fiskade upp en femma och gick och hämtade en vagn. Sen gick vi in och handlade och Robban irrade som vanligt omkring som en förvirrad höna medans jag plockade ihop det vi skulle ha.

När vi är klara och har packat in i bilen så går Robban bort mot ett av kundvagns garaget för att ställa vagnen. Jag talade om att den vagnen vi hade inte skulle passa där eftersom den hade en annan färg. Så han vände lydigt och gick bort där jag hämtat vagnen. Under tiden så satte jag mig i bilen. Det tog en lååång stund innan Robban kom tillbaka. Och när han väl kom så frågade han om jag inte hade stoppat en femma i vagnen. Det berättade jag att jag gjort. Då påpekade han upprört att han inte hade fått ut femman. Och som den vana shoppare jag är så sa jag att då hade han inte fått i kedjan ordentligt. Ännu mer upprört berättade han att han minsann hade tryckt, bankat och slagit så att han till och med hade fått ont i handen. (Stackaren 🥺 men vad gör man inte för en femma?) Och åter igen så talade jag om att han inte hade fått i kedjan ordentligt. Robban blev om möjligt ännu mer upprörd, startade bilen och körde med skrikande däck bort till kundvagnarna och hoppade ut. Tur att där inte var annat folk på parkeringen för han hade nog inte tvekat på att köra över både barn och vuxna i jakten på sin stackars lilla femma. (Ja okej jag får väl erkänna att det kanske inte var riktigt dramatiskt då. Jag överdriver kanske liiiite)

Han började åter igen att rassla med kedjan och försökte med alla medel få i den så att hans lilla femma skulle komma ut. När inte detta funkade så började han slå på vagnen. (Som om det skulle hjälpa??) Jag började bli lite orolig för att han skulle bli gripen för skadegörelse så jag hoppade ut för att hjälpa honom. I det där kundvagnsgaraget stod minst 50 st GRÖNA vagnar och EN grå. I den grå hade Robban kört in sin gröna vagn och var nu alltså på väg mot ett nervsammanbrott för att dom inte passade i varandra. Lugnt och metodiskt gjorde jag honom uppmärksam på felet. Så jag flyttade helt lungt och stilla över vagnen till en likadan och vips så fick jag ut den otroligt värdefulla femman och Robban återgick (tack och lov) till sitt vanlig lugna och (vanligtvis) tålmodiga jag. Men då upptäcker han att där ju satt en femma i den där gråa vagnen också!!! (Om, personen som ställt den där, är som Robban så sitter h*n förmodligen i arresten, misstänkt för skadegörelse, och gråter över sin förlorade femma) Robban blev som eld och lågor över femman han hittat och sprang, som en gasell, iväg till rätt plats med vagnen och hade på så sätt tjänat en extra femma.

Han är nu glad som en spelman och nöjd med dagens förtjänst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *