EN betydelsefull liten millimeter!!

Robban får ibland lite lustiga saker för sig. Och när detta inträffar så himlar jag lite med ögonen och försöker verkligen förstå hur han tänker.

När vi gjorde vid köket för lite mer än två år sedan så köpte vi bland annat nya bestick. Gafflar, knivar, skedar osv. Dessa bestick har fungerat alldeles förträffligt ända sedan vi köpte dom. Dom har fungerat så pass bra att när väldigt många gafflar och knivar försvann, tillsammans med matlådor som Jonatan tog med till jobbet men aldrig hem, så skulle vi köpa fler. (Detta var kanske ett år sedan) Där och då hade Robban ett guldläge att säga att vi skulle byta ut besticken till andra igen om han inte tyckte att dom var bra. Men han sa inget. Han höll till och med med mig om att dom var snygga och bra till ett vettigt pris.

Så vi köpte dom och jag får väl säga att jag tycker att dom har varit ganska så bra. Dom har fyllt sin funktion så att säga. Och jag har inte hört Robban heller klaga. Och jag har inte sett honom börja äta med fingrarna heller så jag antar att dom ju faktiskt har fungerat som just bestick ska göra.

MEN….. Nu tycks dom plötsligt ha tappat lite av sin funktion. Alltså visst, dom var ju inte jätte dyra men dom var ju heller inte dom allra billigaste. Så man kan ju tycka att dom borde hålla liiite mer än 1-2 år. Och jag personligen har inte märkt att dom blivit sämre. Men å andra sidan så kan ju min bil gå sönder på olika sätt utan att jag märker det så länge den bara startar. Och att besticken blivit slitna är inget jag alls har lagt märke till. Men DET har Robban gjort!! För bara den senaste veckan så har han flera gånger klagat på hur dåliga dom är. Och då speciellt gaffeln. Den är alldeles för liten och man får inte upp någon mat med den? Jag har dock inte haft några som helst svårigheter att få upp någon mat. Och jag måste säga att jag inte alls har märkt att gaffeln har krympt. (Har vi kanske använt ett lite för varmt program i diskmaskinen?? 🤔) Men med det så vill jag ju inte hävda att Robban skulle ha fel. För som sagt, jag kan ju ha missat krympningen.

Vid varje måltid har jag fått höra Robbans klagosång över den dåliga gaffeln. Och varje gång har han gått och väntat en annan gaffel av helt annan modell som han vanligtvis har med sig till matlådan på jobbet.

Den har till och med färg på skaftet så att man ser att den är en ”jobbe gaffel”

Och sen har vi kunnat fortsätta en lugn middag utan klagomål. Och Robban har utan problem kunnat fortsätta att lasta in mat. Med sin större gaffel.

När jag i morse skulle tömma diskmaskinen så synder jag våra gafflar noga. Jag tyckte mig faktiskt inte kunna se att dom gått sönder eller krympt. Och så tittade jag på den där ”jobb gaffeln” och tyckte mig inte kunna se någon direkt storleks skillnad. Men mitt ögon mått och även min syn för den delen är ju inte vad den borde vara. Men säger Robban att den är liten så är det väl så. Eller??

Jag tog helt enkelt fram ett måttband för att mäta. Den 1-2 år gamla hederliga Ikea gaffeln är 2,3 cm bred. Och så mätte jag ”jobb gaffeln” den är 2,4 cm bred. Längden är precis den samma på dom båda två. Så okej, jag ger mig. Robban har rätt!! Men tänk ändå att EN liten ynka millimeter kan göra så stor inverkan. Utan den där lilla ynkliga millimetern blir gaffeln fullkomligt värdelös och går plötsligt inte ens att äta med.

Men äta måste man ju. Och äta med fingrarna vill vi ju inte. Så trots att Robban hatar Ikea (och alla andra affärer) så får vi väl helt enkelt köra dit i helgen (nöden har ingen lag) och köpa nya gafflar. Jag, Robban och mitt måttband.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *