EN gång av TIO!!

Det här är ett sådant där inlägg som jag skrivit på lite då och då. Och jag trodde att det skulle ta längre tid att få det klart. Men så som Robban ränner ut och in genom dörren hela tiden så kom jag till poängen väldigt mycket snabbare än väntat.

Robban är så bra på alla sätt och vis. Men även solen har ju som bekant sina fläckar.

Han är fullkomligt värdelös på att ställa sina skor på skohylla när han kommer hem.

Jag har påpekat det för honom men istället för att säga tex. ”Är jag? Då får jag bättra mig” så går han genast i försvarsställning och fräser ”Du ställer inte upp dina heller” Jag har däremot inga som helst problem med att erkänna att även jag ibland glömmer att ställa upp mina. Tex. När jag varit i affären och kommer in med händerna fulla av påsar. Men jag kan med rent samvete säga att jag i 9 fall av 10 ställer upp mina……Robban ställer upp sina i 1 fall av 10 🙄 Detta vill han så klart inte erkänna utan förnekar bestämt att det är så. Och trogna läsare minns väl hur det var med toalocket va? Om inte så kan ni friska upp minnet genom att klicka HÄR

Så denna veckan tänkte jag bevisa för honom att jag (som vanligt) har rätt.

Måndag

Så nära men ändå så långt borta. ”Foppa tofflorna” han använde när han var ute och hämtade tidningen på morgonen ställdes bara på golvet och fick senare sällskap av jobbeskorna när han kom hem på eftermiddagen.

Jag sa ingenting om skorna. Som den goda hustru jag är så (tog jag en bild) ställde jag upp dom på hyllan och inväntade nästa tillfälle…… Som kom fortare än anat.

Efter maten så körde Robban iväg en sväng. Sen kom han hem…..och ställde sina skor brevid skohyllan.

Jag ställde tyst upp skorna på hyllan och inväntade nästa tillfälle. Senare på kvällen tog han sina Foppa tofflor när han gick ut för att låsa garaget osv. Döm om min förvåning när han faktiskt ställde upp dom igen när han kom in.

Så hittills har han alltså ställt skorna hyllan EN gånger av tre. Men det är ju bara måndag…,.

TISDAG

Morgonen började som vanligt med att Robban lyfte ner sina ”Foppa tofflor” från skohyllan och gick ut för att hämta tidningen. När han kom in igen så…..🙄

En gång av fyra.

Vi Efter jobbet kom Robban (tack och lov) hem. Och se där!! Där står dom igen.

En av fem….

Samma procedur som vanligt. Jag teg och satte upp dom på hyllan igen och väntar med spänning på nästa tillfälle….. Och det kom när Robban, en timme senare, skulle ut och hämta något i bilen.

En av sex (detta börjar nästan bli tröttsamt)

Och ytterligare lite senare så gav han sig iväg till ”fabriken” och när han kom hem……

En av sju…. Att bevisa för honom att han ställer upp skorna EN gång av TIO verkar gå snabbare än väntat.

Onsdag

Som vanligt togs Foppa tofflorna ner för tidningshämtning. Och ja….. Ord är väl överflödiga?🙄

En av nio.

Och som vanligt kom han på eftermiddagen hem från jobbet……

Och nu så är det väl bevisat (snabbare än väntat) att jag varken ljög eller överdrev när jag sa till honom att han ställer upp sina skor EN gång av TIO. Jag skulle ju kunna hålla på med det här i en hel evighet och kanske bevisa att det är färre än 1 gång av 10. Det är kanske rentav 1 gång av 20. Men jag har ju liksom bevisat min poäng nu.

Så vad säger du Robban? Ska vi göra så att du fortsättningen, när jag påstår något, bara säger ”Jasså. Är det så?” Istället för att du ska gå i försvarsställning och förneka? Och du, vet du vad? Det är inte farligt att ställa sina skor på hyllan. Det är heller inte farligt att erkänna sina fel 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *