En ny era. 

Detta blir mitt allra första inlägg i en helt ny blogg. (Bortsett från alla ”test inlägg” jag kladdat med de senaste dagarna) Det känns lite spännande och sorgligt på en gång. Jag har bloggat i trullsans.blogg.se i 9 långa år. Där har jag delat med mig av (delar ut) mitt liv och min vardag. Barnens galenskaper och upptåg. Mina barn har ju växt upp i den bloggen. Det känns lite vemodigt att lägga den bakom mig. Men jag känner ändå att det är dags att gå vidare nu. Till en början var tanken att allt skulle flyttas med till denna sidan. Men det är tydligen lättare sagt än gjort. Inläggen går att flytta med. Men bilderna som jag lagt in under åren kommer inte att följa med. Och jag har nu bestämt mig för att det får vara allt eller inget. Så länge jag inte raderar och avslutar den gamla bloggen så borde den ju finnas kvar. Eller hur? 

Jag blev irriterad när blogg.se gjorde en massa ändringar som (enligt mig) blev till det sämre och efterlyste då, på Facebook, efter andra ställen som var bra att blogga på. Jag fick en del tips och var inne och testade andra sidor. En gammal klasskamrat rekommenderade att blogga på egen server där jag själv var bossen över vilka ändringar och förbättringar som skulle göras eller inte göras. Och det lät ju väldigt bra….. Om det inte var så att jag är så förbannat oteknisk. Men han erbjöd mig att hjälpa mig att skräddarsy en blogg till mig. Resultatet av hans verk blev denna bloggen. Tusen tusen tack för hjälpen Martin!!! Och förlåt för alla dumma frågor du tvingats svara på. Du har alldeles säkert himlat med ögonen många gånger och frågat dig själv om jag verkligen är så trög, korkad och oteknisk som jag verkar. Och ja, precis så trög, oteknisk och korkad är jag. 

Det som fick mig att falla som en fura och gjorde att jag tog beslutet att släppa den gamla bloggen och börja om här var:

  1. Att jag fick en oerhört bra support. (Martin) 
  2. Att jag fick en massa nya möjligheter som den gamla bloggen inte kunde erbjuda. Som tex. Att jag kan skriva ord i fet stil när jag vill. (Den möjligheten tog blogg.se bort *morr*
  3. Jag kan göra vissa delar, så som utvalda inlägg lösenords skyddade. 😍
  4. Jag kan göra numrerade listor (som denna) helt automatiskt utan att själv skriva siffrorna (som om det skulle vara så besvärligt att göra manuellt.) 
  5. Det finns en möjlighet för mina läsare att prenumerera på min blogg och få ett mail så fort jag har gjort en uppdatering. På så vis behöver man aldrig missa något av allt ”viktigt” jag skriver.
  6. Det är lättare och går snabbare att kommentera mina inlägg. Det tycks ju ha varit väldigt besvärligt att göra tidigare. 😉

Jag hoppas att alla mina tidigare, trogna läsare följer med över hit. Och välkomnar samtidigt ev. nya läsare. 

Nu gör vi som kungen: ”vänder blad” och går in i en ny era. 

En kommentar till “En ny era. ”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *