Ersättning, köptvång och väntetid.

I ett av alla mina samtal till Furniturebox så bad dom mig…. Ja eller bad kan man kanske inte säga för dom såg väl helst att jag lät bli. Men dom föreslog (och hoppades att jag skulle strunta i det) mig att ta kontakt med dom när soffan väl hade kommit så skulle jag få en kompensation för tiden vi behövt vänta. Detta hade jag självklart gjort oavsett om dom föreslagit det eller inte.

Så idag ringde jag för att höra vad dom hade att erbjuda. Jag fick prata med en trevlig kille som absolut tyckte att jag skulle ha en kompensation. Och så berättade han att jag skulle få ett presentkort på 1000kr. Jag frågade om det inte var bättre att dra av den summan på soffan pris. Men se det gick inte. Enligt deras riktlinjer så var det presentkort som gällde.

-Okej. Så som plåster på ”såren” för att vi väntat 21 veckor på vår soffa så får vi en kompensation som gör att vi kan köpa något annat hos er så att vi har något nytt att gå och vänta på? Hade det inte varit den 1:a April så hade jag nästan trott på vad du sa, sa jag.

Det blev alldeles tyst i andra änden av luren en lång stund innan han lite osäkert förklarade att han bara rättade sig efter dom riktlinjer han fått och att han inte kunde göra något annat. Och så frågade han om jag godkände erbjudandet.

Ja 76,92kr per vecka vi väntat är ju inte fy skam 🙄 och även om jag försökte förhandla om en bättre ersättning så var deras erbjudande orubbligt. Så ja det var väl bara att godkänna då.

-Okej, sa killen. Då skickar jag presentkortet via mail till dig nu med en gång om det går bra. Så har du det om 2-3 dagar.

2-3 DAGAR?!?! Till och med ett mail tar tid att komma fram från det företaget!!! 🙄🙄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *