Familjeäventyr

Igår var vi på ”äventyr” hela familjen!! Hur ofta händer det att vi lyckas hitta något som passar alla tre barnen. Har man, som vi, barn i åldrarna 10, 16 och 18 så är det inte lätt att hitta något som passar och roar alla 3. Men igår så körde vi till Kungsbygget där det finns zippline och sommarrodel. Och det passade dom alla tre. Det finns även ”bungy rocket” där. Typ som bungy jump fast omvänt där man skjuts uppåt istället för att falla neråt. 

Familjens 18 åring är väldigt ”äventyrs lysten” och adrenalins jagande och blir oftast sur och irriterad på sina brödrar när dom inte vill hänga med på dom värsta sakerna på tex. ett nöjesfält. Men denna ”attraktion” fick t.o.m honom att backa och ”fega ur” 

Familjens 10 åring däremot, deklarerade vågligt att han minsann ville ”åka” den TVÅ gånger. Och stegade tufft fram och lät sig bli ”selad”. 

DSC_1237

Som den hönnsmma jag är så höll jag på att drabbas av hjärtstillestånd av förskräckelsen av att se min minsting göra sig redo för att skjutas upp i luften.

Men hjärtat han inte ens med att stanna så fort som allting gick. Innan vi han blinka så sköts Liam iväg högt upp i luften.

DSC_1240

Högt där uppe i luften insåg han att ”attraktionen” bjöd mer på dödsångest än på adrenalinkick och när han kom ner igen så berättade han, med darrande röst, att han nog helst ville vänta med ”åktur nr 2” till lite senare. Och med senare menade han nog aldrig mer.  Och han erkände senare att det hade varit mer läskigt än häftigt.

Efter skräckupplevelsen var han dock villig att prova ngt annat och gav sig raskt (tillsammans med sina brödrar) av mot zipplinen. Där dom alla tre blev ”selade” och fick vars en hjälm. Hrm….som om en ynka hjälm skulle hjälpa om dom (Gud förbjude) skulle rasa ner.

DSC_1241

 

 

DSC_1242

DSC_1247
Hrm…. dom ser ju verkligen positiva och förväntansfulla ut.
DSC_1248
En bil tog våra äventyrslystna grabbar upp till ”starten”

 

DSC_1251

DSC_1254

Dom tyckte att det var oerhört kul och hade gärna gjort om det igen om det inte var för den långa väntan i kö.

Istället gick vi över till kön för rodeln…..vilket var en ÄNNU längre kö. Detta var dock den ”lugnaste” aktiviteten där man hade möjlighet att själv bestämma hastigheten. Så denna valde även jag och Robban att följa med på.

Vi drogs upp med en lift

img_7333.jpg

När vi väl kom upp till toppen så släppte sen liften och det bar iväg.

 

img_7344.jpg

Jag kom ner vid liv!!

Det var RIKTIGT roligt!! Och det var oerhört kul att vi faktiskt kunde göra något tillsamans allihopa  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *