Färdigt…..men inte färdigt 😬

Ibland får Robban en sådan där obeskrivlig lust att bara packa sina allra viktigaste ägodelar, dra igen ytterdörren bakom sig med en smäll som får det att skallra till och med i grannarnas fönsterrutor och köra här ifrån med en rivstart och skrika till mig, genom bilrutan, att papperna på skilsmässa kommer med posten. Denna lust får han varje gång vi är mitt i en renovering. Inte för att renoveringen i sig kanske är så jätte jobbig utan för att jag alltid ändrar planerna under arbetets gång. Och mina (vad jag tycker) briljanta idéer skapar alltid mer jobb.

Vi har hela tiden varit rörande överens om att taket i själva köket ska riktas och sänkas så att vi kan sätta ”spottar”. Eftersom det sen skulle gå en ”balk” i taket så skulle den ju skilja taket mellan kök och det tidigare matrummet och man skulle därför inte tänka på nivåskillnaden. Pappa har varit här och slitit som ett djur med det där taket (och mellan varven dragit av alla svordomar han har i sitt ordförråd.) Idag blev han klar. Och idag kom jag på att jag vill att ”trumman” som ska dölja avloppsröret ska vara bredare än vad som var planerat från början och att vi ska strunta i den där balken i taket eftersom den kommer en bit in på taket så att det då ändå kommer att synas en nivåskillnad på taken. Något som jag VET kommer att reta mig till vansinne. För att det ska bli riktigt snyggt så behöver vi……*host, harkel*…….rikta och sänka taket även i matrummet och sätta ”spottar” även där. När jag sa denna idé högt så himlade Robban med ögonen och frågade var hans resväska var. Och sen blev han sådär negativ som han ofta blir när jag kommer med mina idéer. Inte för att han tycker att dom är dåliga utan helt enkelt bara för att dom alltid är så förbannat jobbiga. (Förlåt Robban❤️) Han försöker sen lägga fram alla negativa saker han bara kan komma på för att få mig att ”dra öronen åt mig” (efter 20 år ihop med mig så borde han veta bättre) Trots det så slutar det alltid med att han (motvilligt) håller med om att min idé är bra (eller helt enkelt bara tycker att det är lugnaste så) och så blir det som jag vill i slutändan. Så nu kan vi alltså sudda ut bocken som signalerade att moment tak var klart, och fortsätta att rikta och sänka vidare. 😬

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *