Fartdårar och motorhaveri

En gång om året så är det karneval i vår lilla by. Och det är väl typ ända gången som det händer något i denna hålan. I alla fall något roligt och positivt. För bus på byn med skadegörelse, slaggsmål, stölder och buskörningar händer var och varannan kväll och natt. Men nu börjar det iallafall dra ihop sig till karneval. Inför karnevalen så ska det byggas vagnar till karnevalståget och detta görs i en gammal nerlagd fabrik en bit från vårt hus. Det är många som håller på att snickra och förbereda dessa vagnar de sista dagarna innan karnevalen. Det resulterar i att det blir en hel del trafik på ”vår” lilla grusväg. Bilarna kör verkligen i skytteltrafik till och från den gamla fabriken. De allra flesta kör lugnt och fint men en del kör som om det var självaste autobahn!!

Varje år så sätts det upp skyltar för att folk ska hitta till den där fabriken.

Folk som kommer ”utom sockens” måste ju verkligen undra vad det är för karneval som hålls inne på den där grusvägen 😂

Någon av dom som håller i karneval förberedelserna har även satt upp en skylt om att man ska köra sakta, eftersom alla tydligen inte kan räkna ut det själva!

Men om man nu inte kan räkna ut själv att man inte ska stå på gasen när man kör på en liten grusväg förbi hus så har man nog (uppenbarligen) heller inte förmågan att läsa eller iallafall förstå budskapet på en skylt! För vissa, speciellt en specifik bil, kommer alltid farande som om den vore jagad. Dock är nog föraren enbart paranoid, för av alla gången den har kommit farande så har jag aldrig sett tecken på någon förföljande bil. 🤔

Jag har lekt lite med tanken om jag ska gömma mig bakom soptunnorna nästa gång fartdåren kommer. Och precis när den är framme vid mig så ska jag sparka ut en boll framför bilen. Jag gissar att foten hade flyttats till bromsen ganska så fort!! Alternativt så funderar jag på om min bil skulle drabbas av både motorhaveri och elfel mitt på grusvägen på lördag förmiddag, lagom tills dom ska köra ut med alla vagnarna. Självklart så ska ju detta missöde ske med växeln i och låsta dörrar. Elfelet gör att alla dörrar är låsta och då blir det svårt att bogsera bort den……för nyckeln tappar jag så klart bort mitt i ”tumultet”

Ganska så exakt här ska jag få mitt el och motorhaveri 😈

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *