Fedagsmys och skulder

Idag var jag med jobbet på Ica för att inhandla div. förnödenheter för kommande vecka. Där var (så klart) även andra kunder i butiken men speciellt en stack ut lite extra. Smal och smärt men uppenbarligen ett omättligt behov av snacks. För hon kom asande på vagn efter vagn full av chips, chocklad och coca cola. Min första tanke var att hon nog shoppade ”fredagsmys” för en hel livstid framöver. Även om jag personligen inte skulle kunna äta så mycket om jag så blev 115 år gammal. Och att hon var så smal och smärt förbyllade mig. Hade det varit jag så hade jag gått upp minst 14kg av att bara lasta ner skiten i vagnen.

Nästa tanke var att hon kanske skulle ha århundradets fest. (Undrar om alla sveriges gottegrisar är inbjudna på den festen?) Vagn efter vagn efter vagn kördes ut innan hon slutligen verkade vara nöjd och lämnade butiken.

Av kassörskan fick vi sen veta att alla godsakerna var avsedda för en tv-inspelning. Jag funderade på om det möjligen var en ny tv satsning som skulle vara motsatsen till ”Bigest loser” där man ska gå ner så mycket som möjligt i vikt. I denna nya satsning så ska man kanske istället gå upp i vikt. (Finns det verkligen folk som vill ställa upp i ett sådant program??) Men så kom det fram att programmet det handlade om var LYXFÄLLAN!!! Ja, så klart!!! Det förklarar ju annonsen som var med i tidningen idag.

Att loppisen är inne på Maxi i Hässleholm och att alla snacks köps (eller snarare lånas) i vår lilla butik talar ju starkt för att den eller dom, som ska vara med i programmet, bor här i krokarna. Det skulle ju inte vara första gången som en Bjärnumsbo är med i lyxfällan. (Kan ingen i denna byn sköta sin ekonomi???)

Jag dömmer verkligen ingen som hamnar i ekonomisk knipa. Det kan hända även den bästa. MEN att man ställer upp och gör bort sig i tv där man, alldeles förlamad av chock, plötsligt kommer till insikt med att allt man handlar är en form av utgift som kan tära på ekonomin (….även om det handlar om chips, cola och choklad) och att man inte alldeles på egen hand kan komma fram till att just snacks (hur gott det än må vara) är en ganska så onödig utgift och kanske en av dom allra första utgifterna som man drar åt när man känner att ekonomin inte håller. Nej istället så ställer man upp i tv för att få reda på att tex. tre påsar chips i veckan blir 156 påsar på ett år. Det behöver man knappast förnedra sig i tv för att få reda på. Det krävs bara väldigt enkel matematik för att räkna ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *