Flytt, ålderdom och renovering

Ibland ger livet en käft smällar. Och en sådan har jag fått. Eller…. käft smäll är kanske till att vara lite väl dramatisk. Men en liten lavett får man väl ändå säga att det är. Jonathan….Jejje….vår ”lilla” grabb har flyttat hemifrån!!!

Han gav oss en ”lusing” ( inte bokstavligt) och visade att han inte är vår LILLA kille längre, tog sitt pick och pack, tackade för dom (nästan) 20 år han bott hos oss, och drog. 😢 Och där stod jag och Robban kvar i ett hus, som ekade tomt efter 2 utflugna barn, och undrade om vi blivit gamla som hade två barn som flyttat hemifrån. Benjamin lugnade oss dock genom att berätta att än var vi inte gamla. Liam bor ju kvar.

Jonathan har skaffat sig en lägenhet nere i byn så vi har ju ändå honom ganska så nära. Blir saknaden efter honom för stor så tar det oss typ 2 minuter att köra bort och hälsa på honom. ❤️

Ni som känner mig och finns i min närhet vet (efter som situationen var som den var)vilket helvete jag genomlevde när Benjamin flyttade. Jonathans flytt kändes mycket enklare. Mycket för att jag faktiskt fick vara en del av den. Jag fick vara med och dela hans glädje och jag kände att trots att han flyttar så är och förblir vi för alltid en familj.

Jonathan (eller ja alla tre sönerna) har växt upp med att det alltid finns mat i kylen här hemma. Tar man slut på något så ”växer” det så småningom, helt oförklarligt, upp nytt. Och en son som flyttar hemifrån tycks inte förstå att det inte kommer ”växa fram” mat i deras egen kyl. Kanske är det först som dom förstår att det faktiskt är ”någon” som går och handlar och bär hem all den där maten. Lika så alls rengöringsmedel, disktrasor och annat (som dom iofs sällan har använt) Så som en liten ut/in flyttningspresent så gjorde jag iordning en liten ”start korg” En korg som blir en snygg inredningsdetalj att ha filtar i, fylldes med massa bra att ha. Disksvampar, disktrasor, handdiskmedel, maskindiskmedel, tvättmedel, sköljmedel, shampoo, tvål, kryddor, ketchup, kaffe, filter, bitsocker mm, mm. Och så klart, hårdvaluta så här i Corona tider, pasta, nudlar och toapapper.

Vi hjälpte Jonathan att tömma det gamla pojkrummet på alla hans tillhörigheter……för utom hans dammråtte uppfödning…den valde han att lämna kvar. Och körde bort sakerna till den nya bostaden. När vi (efter den 2 minuter långa resan) kom fram till lägenheten så tog Jonathan fram en nyckel, sträckte över den till mig och frågade om jag ville ha hans extra nyckel. Mitt hjärta brast!! För mig var det en tyst kärleksförklaring och ett tecken på tillit och förtroende.

Jag påpekade dock att han inte skulle tro att jag tänkte använda den där nyckeln för att komma och tvätta eller städa åt honom. Men det behövde jag absolut inte heller sa han…….det räckte om jag använde den för att ställa in mat i hans kylskåp. 🙄

Nyckeln i låset till första EGNA lägenheten ❤️

Vi hjälptes åt att bära in alla hans saker och samtidigt som mitt hjärta värkte lite över att han faktiskt blivit stor så bubblade hela jag av stolthet över att jag (eller faktiskt vi), genom åren, lyckats bygga upp honom till den han är idag och att han vågar ta språnget ut i ”vuxenvärlden” för att stå på egna ben. Du kommer att fixa detta galant älskade son ❤️ När alla saker var på plats så var det dags för mig/oss att köra hem och låta honom börja skapa sitt nya liv i sitt nya hem. Sätta upp sina egna regler och rutiner så som han vill ha dom. Och vi körde hem till det hus som nu ekar tomt utan honom, för att skapa nya rutiner utan honom.

Men innan vi körde så satte jag in lite mat i hans kyl. En liten start med pålägg, bröd och smör.

Och i frysen lite köttbullar, pytt i panna och framför allt hans favoriträtt, min kyckling wook.

Även Robban tycker så klart att det känns lite jobbigt att barn nr 2 lämnar boet. Men det allra jobbigaste för honom är nog att han vet vad detta kommer att leda till. Det kommer att leda till att hans fru får en massa renoverings idéer. Och tro mig!! Planerna har jag haft lääänge. Nu ska dom bara sättas i verket 😜

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *