Flytt, envishet och inredning.

Sovrummet är äntligen klart!!! Vilket det egentligen har varit ett tag nu. Men jag har liksom inte riktigt haft tid att blogga om det. Och jag har inte velat lägga ut bilder innan det är 100% klart med all inredning osv. I onsdags var det dags för inflyttning. Innan Robban stack till jobbet i onsdags så sa han att vi kunde hjälpas åt att flytta in sängen när han kom hem på kvällen. Själv var jag ledig hela dagen och det fanns ju bara inte på kartan att jag skulle gå och vänta hela dagen på att få börja inreda. Bra kvinna reder sig själv tänkte jag och inbillade mig, som så många gånger förr, att jag är någon typ av superhjälte med obegränsade krafter. För visst borde jag väl klara av att flytta den där enorma sängen alldeles själv?

Mitt förnuft sa om och om igen att jag faktiskt skulle vänta tills Robban kom hem. Men min envishet sa att jag kan om jag bara vill. Och så satte jag igång. Jag kan säga att om man har en 180cm kontinentalsäng så bör man vara 2 för att flytta den. Först skruvade jag så klart isär sängen. Sen slet och asade jag in den i andra rummet. Svetten sprutade och jag var övertygad om att jag skulle få ett hjärtstopp vilken sekund som helst. Men skam den som ger sig!! När sänggaveln skulle skruvas ihop så behövde man egentligen vara två eftersom gaveln behövde lyftas i båda ändarna samtidigt. Men ibland finns det extra många fördelar att vara gift med en målare 😂

En färgspann var i perfekt höjd och funkade alldeles utmärkt som hjälp.

Och vips så hade jag skruvat isär, flyttat och skruvat ihop aset sängen alldeles själv. Men så var det den där 180cm breda madrassen som måste flyttas i ett enda stycke. Jag rekomenderar verkligen ingen att ge sig på det själv!!! Stor, tung och otymplig. Men med en vilja av stål och en fruktansvärd envishet så fick jag till slut den på plats trots att jag nästan fick blodsmak i munnen av slitet.

Byrån som skulle in i rummet lyfte jag upp på en mata och släpade in i rummet och ställde på plats. Robban blev inte ens förvånad när han kom hem och såg mitt verk. Efter närmare 22 år tillsammans med mig så vet han hur envis och företagsam jag är. 😂

Jag har pysslat och donat i sovrummet. Ställt saker på plats, tittat, funderat och utvärderat. Innan jag har bytt plats på sakerna för att åter igen har tittat, funderat och utvärderat och sen flyttat på sakerna igen. Så där har jag hållt på fler gånger än vad jag ens kan räkna till.

Men NU är jag äntligen klar……tror jag. Och jag är riktigt nöjd! (Är dock inte helt nöjd med bilderna eftersom det är snyggare i verkligheten)

När sovrummet nu är klart så är jag redo för nästa projekt……och har tom börjat 😜

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *