För alltid borta, aldrig glömd. 

De senaste veckorna har varit skit jobbiga. Efter Oves bortgång så har jag brottats med väldigt många tunga känslor och väldigt mycket ångest. 

Med tårar forsande så har jag planerat Oves begravning. Jag ville att den skulle vara ljus och fin. Och viktigast av allt var att den skulle vara personlig och spegla Ove!! Jag valde bort kyrka, präst, psalmer och snack om Gud och Jesus. Enligt Ove var det där bara dravel!! 

Istället blev det dansband, Lasse-stefanz, vikingarna och en begravningsförrättare som hade träffat Ove många gånger genom åren och därför kunde beskriva honom med sina egna ord. Och han gjorde det klockrent!! När han berättade hur ”brövlig” gapig och skrikig Ove kunde vara så var det många som log och nickade i medhåll. Lika väl som när han berättade hur givmild, snäll, beskyddande och godhjärtad han var. 

Fotograf: Jörgen Svensson
Fotograf: Jörgen Svensson
Fotograf: Jörgen Svensson
Det fälldes många tårar under ceremonin men efteråt var det som att en tung sten lyfts från mina axlar. Det blev som jag ville ha det. Det blev som jag tror att Ove hade velat ha det. Och jag vet att Ove fanns där med oss och log. Och han kände säkert en enorm stolthet över att hans oerhört fina söner och mina kusiner var där. Jag är alldeles övertygad om att han även kände en oerhörd tacksamhet över att hans söner och närmaste vänner bar honom till den sista vilan. ❤

Tack till alla er som kom för att hedra hans minne och alla ni som lagt blommor vid hans kista. 

För alltid borta, aldrig glömd. 

Fotograf: Jörgen Svensson

En kommentar till “För alltid borta, aldrig glömd. ”

  1. Detta har du gjort bra Jessica ❤så fint med hans musikstil och berättelse på vem han var.
    Ove var stolt över dig skall du veta.
    Kram❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *