Förföljd av ett kök

När vi för 15 år sedan köpte detta huset så var det i stort behov av renovering. Här hade inte blivit mycket gjort sedan huset byggdes. För att vara exakt så hade här nog inte gjorts ett enda dugg. Det var slitet, omodernt och skitigt. Väldigt skitigt!! Vi köpte huset på exekutiv auktion av kronofogden. Det är nog den ända gången som man faktiskt vill ha med kronofogden att göra. Han som hade ägt huset hade verkligen inte gjort ett dugg…..uppenbarligen inte ens betalt sina räkningar och absolut inte städat eller renoverat.

Vid tiden för husköpet så bodde vi i ett annat hus som vi hyrde. Vår plan var att vi i lagom takt skulle leta extrapriser på byggmaterial, tapeter, kakel osv och renovera. När vi sen närmade oss att bli klara så skulle vi säga upp hyres huset och sen alldeles lugnt och stilla flytta in i det nya. Det blir sällan som man tänkt sig!! Bara någon vecka efter att husköpet var klart så kom vår hyresvärd och talade om att hans flickvänn ville att dom skulle flytta in i ”vårt” hus och han sa därför upp oss. Plötsligt blev renoverandet akut och vi fick renovera lite efter ”man tager vad man haver” Det var ju mest tapeter och golv som behövde bytas. Men även köket. Tyckte vi då. Idag kan jag tycka att det var ganska coolt. Dock hade det krävts en sanerings firma för att få det rent för tvi f*n vad äckligt det var.

Detta var ju inte speciellt coolt dock😬

Lite ny färg, kakel osv så hade ju detta blivit ganska coolt.

Nå väl. Vi tyckte köket var fult, omodernt och äckligt. Så bläcket på köpekontraktet hann knappt torka innan det revs ut. I den ekonomiska situation vi var då så fanns det inte på kartan att vi skulle ha råd att köpa nytt kök. Men mamma och pappa hade precis bytat ut sitt gamla 70-tals kök mot ett nytt och modernare. Så vi tog helt enkelt över deras gamla. Men lite färg och nya handtag så blev det helt okej och kändes både nyare och frächare än det förra.

Men nu är jag förbannat trött på detta köket. Det har verkligen gjort sitt. Och häromdagen kom jag på att det egentligen inte är så konstigt. Jag har levt med detta köket i hela mitt liv. Men endast några års avbrott. Mamma och pappa satte in köket när jag var liten (om jag ens var född) sen levde jag med det under alla år som jag bodde hemma. Jag flyttade hemifrån och lämnade köket bakom mig….för att sen sätta in det igen i min bostad några år sedan. Köket har förföljt mig!!!! Jag är mer än redo för att släppa det nu!!! Frågan är bara vad jag (vi) ska ha istället??? Det enda jag vet med säkerhet är att vi ska ha ett annat och att skåpen ska gå heeeeela vägen upp till taket. Jag vägrar att ha den där äckliga fett och damm samlande ytan som vi i dagsläget har över skåpen. Jag har den senaste tiden bild googlat efter kök oftare än vad en sexmissbrukare googlar efter porr. Och alla som har satt in kök någerlunda nyligen har fått besök av mig för att jag vill få tips och idéer på vad jag vill göra eller inte göra. Och för varje kök jag tittar på så blir jag bara mer och mer förvirrad. Suck!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *