Grannsamverkan, barnmisshandel och hönsgård

På Facebook finns en ”grannsamverkan grupp” där man kan lägga ut saker som folk i vår lilla håla behöver veta. Och ibland skrivs det faktiskt saker som känns viktiga att allmänheten vet för att kanske hålla extra koll. Och ibland läggs det ut någon upphittad cykel eller nyckelknippa som kan återförenas med sin ägare tack vare just det där inlägget.
Men precis lika ofta (om inte oftare) skrivs det helt ointressant information som att katten Egon varit försvunnen i 10 minuter eller att någon slängt ett glasspapper på cykelbanan. 🙄

Oavsett vad som än skrivs så fylls kommentarsfältet med de mest korkade kommentarer en människa ens kan knåpa ihop. Och det slår aldrig fel. Där finns alltid någon som skriver ”ring polisen”. Vilket i vissa fall är fullt logiskt. Ser man en mörkt klädd person stå med en kofot i högst hugg och bräcka i grannens dörr så hoppas och tom förutsätter jag att personen, som lämnar ut den informationen, har prioriterat just att ringa polisen innan h*n sätter sig och skriver det på Facebook. Men lägger någon ut att det kom en bil som körde alldeles för fort genom byn för 7 timmar sedan så kanske man inte behöver ringa polisen. Vad ska dom göra liksom? Ibland verkar det som om dessa personer inte ens läser vad som skrivits utan bara ser att det gjorts ett nytt inlägg och då skyndar sig att skriva RING POLISEN och sen läser. I lördags lades det ut ett inlägg som verkligen lockade fram dom dummaste jävla kommentarer. Och jag tänkte att jag skulle ta en screenshot på dom men gjorde inte det på alla. Vilket på sätt och vis kanske bara var bra. För vissa saker ska helt enkelt bara inte förevigas 🙄

Knappt han inlägget publiceras innan halva Bjärnums drama Queens högg betet. (Även den som publicerade inlägget skulle visa sig vara en drama Queen av rang skulle det senare visa sig) Och detta är just en sådan händelse som kanske polisen borde få info om innan byns Facebook användare. För det är väl knappast lagligt att, avsiktligt, krascha bilar?

Kommentatorn TROR sig veta vem en av killarna är. Denna människa har alltså inte ens varit på plats och bevittnat händelsen utan sitter bara hemma i tv-soffan och tror en massa.

Är det möjligen falska ryktesspridning startar?? 🤔 Men folket här i Bjärnum är otroligt uppfinningsrika när det kommer till att ”lösa” problem.

Även denna kommentator satt visst på information utan att ens ha varit på plats. För h*n hade minsann koll på att föräldrarna inte brydde sig. Och med den vetskapen så måste hon ju veta vilka killarna är och även ha varit i kontakt med föräldrarna. Var kommer annars informationen ifrån?? Jag vet så oerhört väl att jag inte ska kommentera sådana här saker eftersom det blir som att slå bensin på en eld och leder bara till att ännu fler gör bort sig genom att öppet visa hur tomma dom är mellan öronen. Och jag blir bara irriterad över att inse hur inskränkta vissa är. Men jag kunde bara inte låta bli!!

Och som ett litet brev på posten så började kommentarerna hagla om hur man skulle få ”bukt” med dessa grabbar…..eller som någon kallade dom ”tonårs svin” Det var allt ifrån att skicka pitbull på dom, till att skjuta dom med salt hagel. Inte en enda föreslog att man kanske skulle prata med killarna eller kontakta föräldrarna (som förmodligen satt hemma helt ovetande….och inte brydde sig.🙄) Nej våld var den rätt och enda lösningen. Och jag fick plötsligt en oerhörd förståelse för varför kommunerna i Sverige fullkomligt skriker efter familjehem till barn, för är det med våld merparten av befolkningen ska lösa allt så är det nog många barn som far illa. Dock var det någon enstaka som kanske inte tyckte att våld var det rätta. Men om bara föräldrarna till dessa ”tonårs svin” hade varit bra föräldrar som uppfostrat sina barn och gett dom kärlek så hade ju så klart aldrig detta inträffat. För självklart var händelsen i grund och botten föräldrarnas. Även detta kom från en av dom 98% av kommentatorerna som satt hemma i tv-soffan och trodde sig veta en massa. Trots att jag vet att jag absolut skulle göra smartast i att bara blunda för idiotin så kunde jag inte låta bli att ifrågasätta och dessutom påpeka att barn inte alltid gör som dom blir tillsagda. Jag har ju oerhört svårt för att tro att någon förälder skulle tycka att det var okej att deras barn förstörde bilar med kundvagnar. (För märk väl att inläggsskaparen använde sig av plural. KundvagnAR) Kommentatorn som ansåg att barn, som bara får kärlek och uppfostran, blir små änglar som aldrig testar gränser visade sig själv vara mamma till 2 barn på 1 och 3 år. Och med en söt liten 1 åring i famnen så tror man att det största problemet med detta barn för alltid kommer vara att få denne att äta upp sina grönsaker. Men tro mig den söta lilla 1 åringen kommer också att bli ett ”tonårs svin” som på ett eller annat sätt testar gränserna en dag.

En av grannsamverkan följarna skrev en kommentar om att hon, genast då hon läst inlägget, hade tagit sin lilla hund (pitbull??) och gått en runda i byn för att titta till ”stöket”. Hon beskrev att hon hade gått hållet där ”tonårs svinen” sas ha sprungit iväg med sina vagnar och sen upp mot Ica. Hon såg inga kundvanar och inga ungdomar eller barn. Först när hon kom upp precis utanför Ica så såg hon några ungdomar stå, och helt lugnt och harmlöst, prata med varandra. Är det bara jag som finner det underligt att hon inte ens såg minsta spår av dessa kundvagnar som förövarna använt sig av? Eller kan det vara så att dom gick bärsärk med vagnarna och sen (sin ouppfostran till trots) ställde tillbaka vagnarna snyggt och prydligt där dom ska vara? Låter inte troligt i mina öron.

Nå väl, nu är det ju så att jag har pratat med 2 av dessa killar som stod utan för Ica. Och dom erkände utan omsvep att dom faktiskt hade hittat på lite ”bus”. Dom hade hittat EN kundkorg. Denna hade dom kört omkring varandra i. Dock säger dom sig inte ens ha varit i närheten av den ensamma bil som stod längst bort på parkeringen och som för övrigt körde där ifrån samtidigt som grabbarna startade sitt ”kundkorgs race.” KAN det möjligen vara så att ”inläggs startaren” inte ser skillnad på en korg och en vagn?

Detta är en VAGN

Eller kan det tom vara så att h*n möjligen har gjort en hel hönsgård av ett litet fjäder dun?? Och något som jag inte riktigt kan sluta fundera över är varför dom som äger dom skadade bilarna (för ja även där användes plural) inte har trätt fram och bekräftat att detta har hänt. För om det nu handlar om bilar så borde väl iallafall någon bilägare vara med i byns grannsamverkan grupp 🤔

Inlägget raderades senare (när där var omkring 100 kommentarer) Var det för att ”inläggs startaren” insåg att h*n kanske hade kryddat historien liiiite för mycket??

Jag har namnet på dom 5 killar som var med på denna ”terror handling” så dom som har fått sina bilar skadade kan ju höra av sig till mig så ska ni få både namn och telefonnummer till alla föräldrarna…… TROTS att dom har visat vilka dåliga föräldrar dom är som låter sina barn gå ut istället för att tvinga dom att sitta hemma och spela tv spel dagarna i ända. 🙄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *