Grattis till dig Ove. ❤

Det är din dag idag fina morbror. Du skulle ha fyllt 64 år idag. Men ödet ville inte att du skulle få fira den dagen här på jorden. Jag vet att du har det bättre där du är nu, men du lämnade ett förbannat stort tomrum efter dig när du ”gick” Ett mycket större tomrum än vad jag hade trott. 

Idag går ”Hallå Västindien” på repeat här hemma. För mig är den låten så mycket DU. Jag har aldrig kunnat höra den låten utan att tänka på dig. Inte ens när du levde. Varje gång jag hör den så ser jag framför mig den där gången som vi var på Picaso (tror jag att det hette) och du ställer dig upp, sträcker händerna i luften och viftar som en galning och vrålar med i texten. Jag var 18 år den gången och tyckte att det var så oerhört pinsamt. Att du, när du såg hur pinsamt jag tyckte det var, vrålar för full hals ”Jag är morbror till henne” samtidigt som du pekar på mig, gjorde det ännu pinsammare. Och jag hatade varje gång du gjorde så. Idag skulle jag ha ställt mig upp tillsamans med dig, vrålat med i texten och själv vrålat ut att du var min morbror. 

Jag skämdes över att vara din systerdotter när du samlade dina burkar. Tyckte det var pinsamt att du sprang där och rotade i papperskorgarna som en ”luffare” Idag ser jag på det med helt andra ögon. Du ville ha en moped. Och du samlade dom där burkarna för att kunna köpa den. Och du lyckades. Du fick ihop dom där pengarna och du köpte din älskade moped. 

När jag började att planera för din begravning så kändes det så obeskrivligt självklart att just den Vikingarnas ”Hallå Västindien” skulle spelas. Även om det nog inte är en speciellt vanlig låt på just en begravning. Men du var väldigt speciell på många sätt. Och därför ville jag att även din begravning skulle vara speciell. Den skulle vara personlig för just dig. Och jag hoppas och tror att du faktiskt tyckte att din begravning var fin. ❤ Jag skulle ändå så obeskrivligt gärna få någon typ av bekräftelse från dig på att den var bra. 

Jag vet att du log där i din himmel när du såg att båda dina söner var på plats för ett sista farväl. Lika mycket tror jag du ler i din himmel när du ser vilken härlig kontakt jag och Jimmy har fått. Och när du ser hur otroligt mycket han betyder för mig idag. Han (och hans bror) är det enda som finns kvar av dig idag. Och jag lovar att om han någon gång skulle ställa sig upp och vråla med i en låt så ska jag inte skämmas, utan istället stolt ställa mig upp, skrika med och vråla att han är min fetter!! Jag ska aldrig skämmas  över att vi är släkt. Jag ska berätta det för allt och alla. Och jag ska göra det med stolthet!! Däremot kan jag inte lova dig att han aldrig kommer att skämmas för mig. 😂

Du var en av dom snällaste personer jag kände. Gapig, skrikig och brövlig. Men så oerhört snäll. Lärde man bara känna dig så hade man den allra bästa vän. Snäll, hjälpsam och så oerhört oegoistisk. Du skulle kunna ge bort allt du ägde och hade om någon av dina vänner behövde det.  Du är så obeskrivligt saknad av så många. 

JAG SAKNAR DIG NÅGOT FÖR JÄVLIGT OVE!! Men jag hoppas att du har det bra där du är nu. Och att du blir ordentligt firad av dom andra änglarna där uppe i himlen. ❤

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *