Hänsynslösa campare

Ärligt talat så måste man nog vara lite smått dum i huvudet för att gilla det här med husvagnssemester. Man lämnar sitt (någorlunda) stora hus med lagom trädgård och lagom avstånd till grannarna, för att kuska omkring flera mil med en husvagn hängande efter bilen för att komma fram till ett ställe där man ska pressa in sig på en trång plats mellan en massa andra husvagnar och där och då släppa taget om allt vad privatliv heter. 


För på en camping kan du inte ens slicka dig om munnen utan att råka slicka din närmaste granne rakt över kinden. För så pass nära varandra ligger man. Man hör minsta lilla andetag som grannen tar och man får ofrivilligt ta del av deras innersta hemligheter. Som första kvällen som vi satt utanför vagnen och hörde hur grannen släppte ifrån sig en brakade som fick övriga husvagnar att gunga till av tryckvågen. Just då fick jag verkligen lägga band på mig själv för att inte höja rösten och säga: ”DEN måtte ha varit förlösande” 

När man nu bor så här nära varandra så är det oerhört viktigt att visa hänsyn. Det finns en del oskrivna regler som en campare (om den har någonting innanför  pannbenet) bör ha koll på och följa. 

Har du en hund så se för i helvete till att fanskapet är tyst!! En hund som står och ”bjäbbar” i campingidyllen skapar mordbenägna campinggrannar. Både ditt eget och byrackans liv hänger på en väldigt, väldigt skör tråd i samma sekund som den ger ifrån sig sitt första lilla vov. 

Har du barn så se för i helvete till att dom kan uppföra sig!! Skrikande och bråkande barn vill man inte lyssna på när man sitter där i solstolen och försöker njuta av semestern. Tro mig!! Jag har varit på båda sidor av dilemmat. Jag har varit den föräldern som med obeskrivlig skam har försökt hålla isär 2 bråkande brödrar medans alla campinggrannar har tittat på oss med mord i blicken. Numera är jag en av dom som, med ett upprepat smackande ljud, skakar på huvudet och spänner ögonen i de barn (och deras föräldrar) som bråkar. 

Om du har en make/maka som du blir oense med så se för fan till att bråka med lagom ljudnivå!! Inte så högt och aggressivt så att man blir störd och irriterad. Men heller inte så tyst att man behöver anstränga sig för att höra vad ni bråkar om. För det är nog mer irriterande än om ni skriker. Håll det på en lagom behaglig ljudnivå så att man kan följa bråket utan ansträngning och utan blivande hörselskador. 

När du ser att grannen just har tagit köttet från grillen och sätter sig för att äta så är det inte dagens bäst valda tidpunkt för dig att tömma ditt dass!! Det kunde du gjort innan eller vänta till senare. 

Sitter grannen (eller vilken jävla människa som helst på campingen) och äter så går man INTE dit för att diskutera livets mening. Alla eventuella samtal sparas till efter att dom ätit klart. (Förutom om dom har bråkande barn eller skällande hundar för då ska dom störas i alla tänkbara situationer) 

Använder man dom ”allmänna utrymmena” så som dusch, kök och ev. tvättstuga så ser man till att städa upp efter sig!! Gamla matrester i diskrummet är ingen uppskattad present för den som kommer efter. Och stora äckliga hårtussar i duschen får vissa (tex. MIG att vilja DNA-testa håret och leta upp förra ägaren och trycka ner deras äckliga avfall i halsen på dom. 

Så innan man ens tänker tanken på att kanske ta sig ut på campingsemester så bör man nog tänka över om man är en hänsynsfull människa eller en skräck för alla campinggäster. 

En kommentar till “Hänsynslösa campare”

  1. Helt rätt. Därför slutade vi med det semesternöjet. Men, det är ju också mysigt på något sätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *