Härliga Uddevalla dagar och shopping

Att köra upp till Uddevalla var verkligen välbehövligt!! Robban har kunnat slappna av och bara vara. Vi har njutit och umgåtts i solen. Vi körde upp och installerade oss på campingen redan i söndags. Och i måndags kom även mina föräldrar dit. Vi brukar alltid åka ut på minst en semester tillsammans med dom varje sommar. Och i år blev det som sagt Uddevalla. 

Vi bodde på Hafsten resort, En jätte fin camping med alla bekvämligheter man kan tänka sig på en camping. (Förutom bekvämligheten att kunna checka in utan att stå EN TIMME i kö) Liam älskade campingen. Han var ju mest troligt en fisk i sitt förra liv och han älskar att bada. Här fanns valmöjligheten att bada i havet eller pool. Liam valde…..båda.

 

DSC_1122
Jag har ju upplevt sämre utsikter

DSC_1109 DSC_1113 DSC_1117 DSC_1123

 

DSC_1138 DSC_1141
DSC_1205 DSC_1169DSC_1206

Jag fattar inte varför….men när jag lägger upp dessa bilder så kommer dom på rätt håll. Men när jag publicerar så lägger dom sig på sned….hrm….???)

När man gick in på poolområdet så möttes man av denna uppmaning:


Under hela vistelsen satt jag och var livrädd att något barn skulle få för sig att drunkna på stället. Det skulle bli väldigt jobbigt att inte få lov att ingripa eftersom var och en förälder ansvarar för sina egna barn och tydligen inte har med andras barn att göra. 😬

DSC_1200
krabbfiske

 

Rätta mig om jag har fel, men man KAN ha det sämre
God mat serverades på campingens restaurang

När man är i Uddevalla så finns det massor att göra om man bara vill. Som att besöka Nordens ark. (Vilket vi gjorde)

Känner man att man vill lägga en väldig massa pengar på att gå runt i en djurpark och glo på tomma ”hägn” så är verkligen Nordens ark the place to be!!

DSC_1160
En och annan trött krabat kunde man dock se.
DSC_1147
Inte ens med kikare såg man speciellt många djur

DSC_1150

DSC_1155

Mormor visar nog Liam en liten gråsparv som lever lyckligt i frihet.

DSC_1152

De få djur vi lyckades se gjorde dock bara att vi tyckte synd om dom och fick dåligt samvete. Så länge folk fortsätter att betala för att gå och titta på djur i bur så kommer dom fortsätta att tvingas leva i fångenskap. Så där och då lovade vi oss själva att ALDRIG mer besöka en djurpark!!

Efter några härliga dagar i Uddevalla så var det slutligen dags att återvända hemåt mot Skåne igen. På vägen hem kör man (beroende på vilken väg man tar) igenom Ullared. Vi kom överens om att svänga inom där och övernatta en natt på deras camping. Så sagt och gjort.

Vi kom fram till campingen i Ullared och han knappt få ner stödbenen på husvagnen innan jag och mamma stormade in på Gekås i hopp om att göra riktigt bra fynd.

img_7275.jpg

Det första ”fynd” vi gjorde var en ”varnings skylt”

img_7280.jpg

Jag verkligen avskyr när tv-teamet är där!! Då måste man hela tiden vara uppmärksam på att inte springa på en kamera. Men trots att jag alltid springer och smyger mellan hyllorna så har dom ändå lyckats få med mig på tv TVÅ gånger!!

img_7274.jpg

Vissa tycks ju vara med helt frivilligt. Jag förstår inte det?!?! Hade dom stoppat mig utanför för att fråga vad dagens bästa köp var så skulle jag svarat att det det absolut bästa köpet jag gjort var i en av dom intilliggande butikerna (Martin shop) och bestod av en gigantisk dildo, en piska och en sexgunga!!! Skulle dom välja att sända det på tv då tro??

Nå väl vi lyckades hålla oss undan kamerorna (TROR jag) och gjorde ett och annat fynd. Efter några timmar i trängseln så var det skönt att inte behöva åka flera mil för att komma hem. En liten enkel bussresa bara så var vi framme vid våra sängar.

Igår (fredag) var det dags att köra den sista ”lilla” biten hem. Men innan vi körde så han vi in på Gekås en liten runda till för att ta det där som vi antingen glömt att köpa eller som vi kommit på under natten att vi borde ha köpt.

Utanför Gekås står det, sommartid, en massa försäljare och drar och sliter i en och vill att man ska nappa på erbjudanden om allt ifrån mobilabonnemang till tidningsprenumerationer. Men där finns även ett företag som erbjuder ”fiskspa” för 99kr. Det har jag och Liam länge velat prova så vi nappade (fniss) på deras erbjudande.

Det var ganska så häftigt. Kittlade något alldeles hemskt men var skönt på samma gång. Ganska äckligt egentligen när man tänker på det. Fiskar som äter sig feta på död hud. ÖRK!!! Men nu har vi provat det.

Det var trötta, nöjda och nervösa resenärer som återvände hem till lilla Bjärnum för att se om huset stod kvar trots att 2 tonåringar varit hemma ensamma i 5 dagar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *