Hemtjänst, tanter och radiopratare

Idag blev jag så upprörd vid frukosten att Robban blev tvungen att påminna mig om att andas. Robban har alltid radion på. Det är det första han sätter på när han kommer in i köket. Sätta på den är han oerhört duktig på. Stänga av den är han sämre på. Jag undrar om Robban ens skulle klara av att äta en frukost utan radion på. Är det inte lite ”gubb varning” på det? 🤔 Fattas bara att han börjar dricka sitt morgon kaffe från ett tefat med en liten sockerbit på kanten.

Som vanligt idag så var radion på när vi satt och åt frukost. Det sändes ”Ring så spelar vi” Att ens lyssna på det är ju upprörande i sig och om möjligt en ännu större Gubb varning. Jag lyssnar inte ens utan stänger liksom ute det ljudet helt och hållet ur mitt medvetande. Men Robban lyssnar uppenbarligen för plötsligt så skrattar han till och kommenterar vem personen som ringer in är. Det är ingen som vi känner men båda vet vem han är. Vi kan för enkelhetens skull kalla honom för Andreas (eftersom det är just det han heter 😂) Så jag kopplar på öronen och lyssnar. Dom pratade om lite ditt och datt och radioreportern frågar vad ”mannen” jobbar med. Och han svarar att han jobbar inom hemtjänsten. Och sen berättar han att han minsann var på jobbet just nu. Redan där började det små koka i mig. Men jag tänkte att han väl hade en liten rast eller något. Och om han vill slösa bort sin rast på att göra bort sig i radion så är det ju upp till honom. Men han hade minsann inte rast. Han jobbade men hade frågat tanten om det var okej att han ringde. TANTEN?!?!? Man säger inte tant!!! Det heter brukare eller vårdtagare!!!!! Möjligtvis så kan man sträcka sig till att säga dam men fan inte tant!!! Radioreportern frågar vidare vad damen hette och Andreas svarade glatt att hon minsann hette Agnes. Vad hände med tystnadsplikten?!?!

Jag blev så oerhört irriterad att jag höll på att sätta frukost frallan i vrångstrupen.

Han tar alltså tid från Agnes vård för att ringa in till radion och svara på en fråga (som han dessutom hade fel på) där han kan vinna en skiva, presentkort eller vad det nu är man vinner. Och så får man ju sin önskelåt uppdelad. (Har han aldrig hört talas om Spotify där han kan spela musik för glatta livet men ändå sköta sitt jobb???) Hade han ringt på sin rast när han inte är hos en brukare så hade jag inte brytt mig nämnvärt. Men nu satt han alltså i brukarens hem, kallade henne tant och angav sen dessutom hennes namn. Han fick vara med och prata i radio och fick sin önskelåt spelad innan han skulle vidare till nästa ”tant”. Stackars Agnes fick eventuellt vara utan sina stödstrumpor idag för tiden som egentligen skulle ha gått till att hjälpa henne med det försvann ut i etern. Huruvida Andreas använde sin egen eller Agnes telefon för att göra det där samtalet framgick aldrig.

I månadsskiftet kommer Agnes att få sin vanliga räkning för den hemtjänst hon nyttjar och denna månaden får hon även betala för att personalen sitter och ringer till radion på sin betalda arbetstid.

En del människor borde inte jobba med människor överhuvudtaget!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *