Hjälp mig att förstå!!!

Det finns en del saker som jag inte förstår. Eller ja, ska jag vara helt ärlig så finns det en fasligt massa som jag inte förstår. Jag brukar kunna vrida och vända på saker och ting för att liksom hitta logiken i saker. Men en del klarar jag faktiskt inte ut att förstå. Men det finns kanske någon som kan hjälpa mig att förstå. Jag har verkligen försökt att tänka både innanför och utanför boxen men jag kan ändå inte hitta någon logik.

Jag antar att ingen har missat att vi befinner oss i en pandemi med en massa restriktioner. En del av dom är för mig fullkomligt ologiska. Men det finns kanske någon som kan hjälpa mig att förstå?

Låt säga att jag ska gå ut och äta på restaurang med hela min familj. Först så samlas vi förmodligen alla 5 här hemma och åker sen i en och samma bil till restaurangen. (Man ska ju tänka på miljön också så att köra flera bilar är ju idiotiskt) Men när vi kommer fram så får bara 4 av oss sitta vid samma bord. Den 5:e får snällt sätta sig 2 meter bort vid ett annat bord. På så sätt ska smittspridningen begränsas. Men hur??? Känner Corona viruset av att vi har delat upp oss vid 2 olika bord och låter därför bli att sprida sig?? 🤔 Logiskt sett så borde väl smittspridningen då enbart ha fördelats på två bord istället för ett? Det här med att vi får sitta 4 vid ett bord gäller dock enbart om restaurangen vi besöker har en egen ingång ifrån gatan. Skulle vi tex besöka en restaurang som ligger inne i en galleria så blir viruset extra aggresivt…… Beroende på hur ingången till restaurangen ser ut. Har restaurangen ingång inifrån gallerian så får vi bara sitta EN person per bord. Men har restaurangen möjlighet att ”Bromma igen” den dörren (exempelvis med ett helt vanligt rep draget framför ingången) och leda om gästerna till att gå ut och använda en annan dörr så får man plötsligt sitta 4 personer per bord igen. Jag måste faktiskt erkänna att jag verkligen inte alls förstår hur detta virus fungerar. 🤔 Känner det liksom av vilken ingång man använder sig av?? I så fall så måste jag ju säga att det är ett förbannat smart virus!!

Vi var i Kristianstad på C4 shopping för ett tag sedan. (Det är en galleria för er som inte vet) Där ligger bland annat ”La croisssant” som är typ ett fik. Som förövrigt har sjukt god räksallad 🤤 Dom ligger där inne helt utan yttre väggar mot gallerian.

Men dom har ett litet staket runt sin servering som tidigare bara visade på var deras gräns går. Men numera så fungerar det staketet även för att visa ”herr covid” att han inte är välkommen hos dom. Förr var där en liten öppning i det där staketet så att covid med lätthet kunde smyga sig med in och därför fick man bara sitta en och en. Men den där öppningen är nu igensatt och man tvingas gå några meter extra för att ta sig ut från gallerian och in igen i en intilliggande dörr som leder in på fiket. Covid är nog ett bekvämt och lat virus för använder man bara rätt dörr så följer han inte med?? Och klättra över det lilla staketet det orkar han minsann inte. 🙄

En annan sak som jag inte förstår är det här med att handla ensam. Eller ja själva grejen förstår jag ju för jag om någon handlar allra helst ensam så att jag kan gå i min egen lilla värld och fokusera på det jag ska. Robban har ju följt med för att ”hjälpa” mig med hushållets inköp ett par gånger genom åren men jag kan inte på något sätt se det som en hjälp. Han är mest i vägen och besvärlig 😂

Men det här med att man ska handla ensam. Jag förstår inte riktigt. Låt säga att jag och en vän behöver handla mat. Båda har tex Maxi som favorit affär. Vi båda ska köra från Bjärnum. En resa på ca 2 mil. För att föregå med gott exempel och värna om miljön så tar vi en bil och samåker. När vi kommer fram så får vi inte gå in tillsammans. För då är genast herr covid där och smiter med in. Så för att stoppa honom så får jag gå in och handla ensam medans min vän sitter i bilen. Och när jag är klar så får vi helt enkelt byta plats så att jag sitter i bilen och vännen går in och handlar. På så sätt kan man lura Mr virus?? (Han kanske inte är så smart trots allt? 🤔) Nu kommer ju säkert någon att slå sig för båda kinderna och dra djupt efter andan av rena chocken. Åka i samma bil?!?! Nej gud förbjude. I dessa tider får man allt blunda för det där med miljömedvetenhet och ta vars en bil. Så då gör vi väl det då. När vi kommer fram så ses vi på parkeringen men håller så klart avstånd på vår väg in i affären. Vi kan gå tillsammans in i ”snurran” vid ingången för det får man lov enligt gällande restriktioner. Men väl inne i affären så får vi låtsas att vi inte känner varandra. Annars är han där direkt, Herr covid. Låt säga att vi båda skulle vara smittade men så klart helt ovetande och symtom fria. Minskar vi då smittspridningen för att vi inte handlar tillsammans men ändå är i samma butik, vid samma tidpunkt men vid olika avdelningar?

Så många frågor men inga svar….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *