Inbyggda pengar och kommande rikedom

Förr sades det att man, när man byggde hus, skulle gömma pengar i väggarna så skulle dom som bodde där få det bra ekonomiskt. Sedan vi flyttade in här så har vi rivit 2 väggar utan att hitta några pengar. Och med tanke på att vi faktiskt köpte detta huset på exekutiv auktion av kronofogden för att förra ägaren hade skulder upp över öronen ger ju inga större förhoppningar om att här ligger några pengar gömda. Jag hittade ju i och för sig en gammal 2 krona som låg under en skjutdörr i hallen när vi rev den väggen. Den lät jag ligga kvar i golvet när vi satte igen det. Jag la även dit en tjuga och ett nummer av tidningen Norra Skåne och hoppas på att det kanske funkar lika bra med pengar i golvet som i väggarna. Tidningen var mest för att det kan vara kul att hitta för den som ev. en dag bryter upp golvet.

Där väggen mellan köket och matrummet stod skulle det ju oxå fixas till. Så även där petade jag ner en tjuga. Så när köket väl är klart så kan vi lugnt (och utmattade) sätta oss ner i soffan och bara invänta kommande rikedomar 😁

Om någon i framtiden får för sig att, av någon anledning, riva upp vårt verk så lär dom dock få problem med att få tag på den där tjugan för den blev idag ingjuten så den lär nog inte hittas i första taget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *