Jag överlevde

Nu är den stora dagen över. Jag lyckades överleva (även om det kändes tveksamt många gånger) Jag har nog aldrig tidigare i mitt liv kollat på väderprognoser så mycket och så ofta som jag gjort den senaste veckan. Och varje gång jag har tittat så har det bara visat regn, regn och åter regn och jag har brottats med en så gigantisk ångest över att Benjamins stora dag skulle regna bort. In i det sista så överväger vi att överge partytälten och flytta upp allt i en lager lokal. Något som tog emot något fruktansvärt. Jag ville verkligen inte fira Benjamin i ett garage. Det kändes bara SÅ obeskrivligt fel. Men att låta festen flyta bort i regnet kändes inte heller bra. Det var lite som att välja mellan pest eller kolera. Jag lämnade beslutet helt i Robbans händer, för hans magkänsla brukar vara rätt. Han tog beslutet att vi skulle stanna hemma. Vädret skulle bli bättre sa hans magkänsla. När jag steg upp i fredags morse så var det med ångest som jag tittade ut genom fönstret. Det var mulet, grått och trist men det var iallafall uppehåll. Och skulle det bara hålla sig så så skulle jag vara nöjd. Men ganska snart kom solen och vädret blev tvärt emot vad alla prognoser hade hotat med. 😀

Vid 13 tiden så gav vi oss av in mot Hässleholm och Jacobskolan med studentskylt och blommor i högsta hugg för att med stolthet ta emot vår fina student. Jag kände mig lite som prins Daniel som hade känslorna lite ”all over the place” lyckotårarna brände i halsen när jag gick ner mot platsen där han skulle springa ut. Och när han väl kom så gick dom där tårarna inte riktigt att hålla tillbaka.

Vi kör väl ett bildmaraton på det 😉

Mitt i detta virrvarr av glada studenter och stolta föräldrar, släktingar och vänner så kommer en av Benjamins klasskompisar fram och kommenterar Benjamins stipendium som han har fått. Stipendium????? Det visade sig att Benjamin har fått ett stipendium på 5000kr för att han är den som har utvecklats mest på skolan!!! Plötsligt blev min stolthet ÄNNU större!!

Efter en väldig massa kramar, blommor, nallar och grattis så var det dags för Benjamin att ge sig upp på lastbilsflaket för några (skrikiga) rundor i stan.

Vi var i stan en stund och kollade på alla studenterna, innan vi återvände hem mot Bjärnum och inväntade ett samtal från Benjamin att det var dags att hämta hem honom.

Vid ca 17 var det dags och Robban körde in och hämtade honom.

Benjamin fick verkligen fina presenter av alla. Men den ROLIGASTE fick han tveklöst av Marcus, som hade skrivit ut en vägbeskrivning med karta och öppet tider till Arbetsförmedlingen i Hässleholm.

En annan rolig och väldigt överraskande present var en alldeles egen tårta. Varje gång jag och Benjamin har varit på ett fik tillsammans och jag har frågat vad han vill ha till fika så har han pekat på en hel tårta. Och jag har varje gång sagt till honom att det på sin höjd får bli en bakelse. Detta har han berättat för sin lärare och ifrågasatt varför man inte kan få en egen tårta. När hon i fredags var bjuden på en annan student i Vittsjö, så svängde hon inom här och gav Benjamin en alldeles egen tårta!! Hon är bara så otroligt härlig. Och jag känner så obeskrivligt stor tacksamhet till henne för allt vad hon har gjort för Benjamin under åren. Utan henne hade han inte varit där han är idag.♥

Hrm……Ja detta är en helt ”normal” syn om man är på studentfest hos Benjamin.

Benjamin var väldigt nöjd med sin dag och det är verkligen huvudsaken. Är bara han nöjd så känns det plötsligt SÅ värt all stress och ångest som denna student har kostat mig.

Ikväll är han på bal i Tyringe. Och SJÄLVKLART så har jag en massa bilder där ifrån oxå. Men dom får jag lägga upp en annan dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *