Jobbet……som rasade samman

Jag gillar verkligen mitt jobb. Jag gillar det jag gör, jag gillar dom boende och jag gillar mina arbetskamrater (ja det sista är jag ju tvungen att skriva eftersom merparten av dom läser min blogg 😜)

Jag gillar som sagt mitt jobb…..men inte just idag!! Vi har inte varit vänner idag, jobbet och jag! ALLT som bara kan jävlas har verkligen jävlats idag!!

Dagen startade med att jag och den kollega som jag skulle avlösa, kom på den briljanta idén att vi skulle byta ut ”vår” gamla svartvita och antika skrivare mot den nya, fina och moderna färg skrivaren som den förra chefen så givmilt gett oss tillåtelse att köpa, men som sen bara blivit stående eftersom ingen riktigt vågat sig på att försöka koppla in den. Men så idag kände jag mig lite extra teknisk. Och hur svårt kan det vara?? Det är ju bara till att flytta en sladd från den ena skrivaren till den andra så är ju allt klart……. Eller?? Så jag satte igång, ljudligt påhejad av min kollega. Men när den nya skrivaren väl stod på plats så slutade plötsligt internet att fungera?!?!? Jag använde de kunskaper som mina tonåringar har lärt mig kring datorn. 1. Kolla så att alla sladdar sitter i. 2. Starta om alltihop. Men inte fan hjälpte det!! Det fanns inget annat att göra än att ringa supporten och erkänna att teknik och datorer inte är ett område som jag behärskar. Supporten klickade lite på sin dator där på andra sidan telefonluren men konstaterade ganska snart att felet inte gick att lösa utan att vara på plats där ”min” dator fanns. SUCK!!!

Ja då var där ju inte så mycket mer jag kunde göra åt den saken annat än att bara hoppas och vänta på att någon skulle komma och fixa det där åt mig så snart som möjligt.

Så istället gick jag in i det rum där jag känner att mitt största intresse och kunskap ligger, hela (enligt mig.) byggnadens hjärta, tvättstugan! Jag öppnade tvättmaskinen för att lasta över i torktumlaren men insåg då att all tvätt som låg där var dyngsur. Maskinen hade alltså inte centrifugerat. Bara till att dra igång maskinen på centrifugerings programmet och invänta att det skulle bli klart. Men när jag nästa gång kollade så var tvätten precis lika dyblöt som tidigare. Som ett sista tappert försök så körde jag då hela programmet med tvätt, sköljning och centrifugering en gång till. Men hur frisk maskinen än lät så var den allt annat än frisk. För ”trumman” gick inte ens runt. Sorgset konstaterade jag att den tydligen var sönder. Med en djup suck gick jag för att ringa och göra en felanmälan. Men då upptäckte jag att även telefonen slutat att fungera!!!!! Alltså allvarligt talat!!!! Skulle allt jag kom i närheten av gå sönder??? Jag började känna mig lite smått negativ!! Jag beslutade mig för att lämna alla prylar som gick på el innan jag tagit sönder mer. Istället gick jag ut i korridoren och la min energi på att hänga upp en tavla som har skullat komma upp lääääänge. (Ja, jag vet att det inte finns något som heter skullat men vad heter det istället??) Att skruva in en skruv i väggen och hänga en tavla på den kan man väl bara inte misslyckas med liksom!! Jag utförde min åtagna uppgift och kände mig riktigt nöjd med mig själv. Så nöjd att jag nästan klappade mig själv på axeln när jag gick för att lägga tillbaka skruvmejseln på sin plats. Jag återvände till kontoret för att se om telefonen möjligen, på något mirakulöst sett, plötsligt börjat fungera igen. Jag hann ta ETT steg innanför tröskeln när jag hör ett ljudligt brak ute i korridoren. När jag tittar ut så ser jag den nyss upphängda tavlan ligga på golvet!!! Linan på baksidan av tavlan hade gått av!! Hur mycket i min närhet kan gå sönder på en och samma dag?!?!? Jag övervägde att bara gå och sätta mig i ett hörn och hoppas på att jag på så sätt inte skulle förstöra mer innan min arbetsdag var slut. Ja självklart så skulle jag sätta mig direkt på golvet. Skulle jag använda mig av en stol så skulle den med all säkerhet gå sönder!!

Så till er kära kollegor som läser detta! Bli inte förvånade om hela huset ligger i en dammande hög när ni kommer till jobbet nästa gång…..det är bara jag som har jobbat lite…..😬

SUCK!!!!! När jag nu, klart 21:22 tisdag kväll hade skrivit klart detta inlägg och skulle publicera så fungerar inte bloggen heller!!!! HUR mycket kan en och samma människa ha sönder på en enda dag??? Jag vågar fan inte ens krama mina barn. Gör jag det så kommer dom förmodligen att bryta vart enda ett ben i kroppen bara genom att jag finns i deras närhet!! Jag tror nog att det är bäst för allt och alla om jag bara går och lägger mig innan något mer går sönder. Jag lägger mig på golvet……annars så har vi väldigt snart en söndriga säng!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *