Julpynt och dörrkrans

Snart är det första advent och då ”ska” allt julpyntande vara klart. I olika grupper på Facebook så är där folk som de senaste veckorna frågat ”Är det för tidigt att börja julpynta?” Som om en del måste få ”tillåtelse” av okända människor i en Facebook grupp. Personligen så har jag försökt bromsa mig själv sedan i mitten av oktober!!

Men nu börjar det bli svårare och svårare att stå emot!! När jag gick ut från jobbet häromdagen så såg jag att det i lägenhetshuset intill var en som minsann hade fått upp både gardiner och stjärnor i fönstret. Och jag tänkte genast att nu kan jag ju börja så smått. Jag kommer ju inte vara först med att bli idiot förklarad i vår lilla by liksom. Inte för att jag bryr mig ett enda dugg om vad folk tycker om mig. Men att bli inspärrad på mentalsjukhus är kanske inte det som står överst på min önskelista precis.

I söndags var äldsta sonen Benjamin med flickvännen Becka här på besök. Och hon var förvånad över att jag inte hade börjat ännu. Tro mig, jag är själv väldigt förvånad!! När jag får höra sådana saker så blir det bara svårare och svårare att stå emot min lust!!När jag och Robban gick och la oss på kvällen så sa Robban ”Har du sett att grannen har börjat julpynta?” Jag kikade ut i mörkret genom gardinen och Jo så minsann!! I båda fönstren mot vårt håll lös det stjärnor!! DET avgjorde ju saken!!!

Ska dom så ska jag!! (Och får jag tvångströja och blir inspärrad så har jag ju iallafall sällskap) Så igår satte jag igång ”lite smått” med sovrummet. Fönstret putsades, de nya julgardinerna hängdes upp, blommor, mattor och lampan byttes ut. Och så satte jag in en och annan tomte 😜


Och idag så har det liksom bara fortsatt med resten av ovanvåningen 😜
När jag julpyntar så vänder jag av någon anledning upp och ner på hela huset (Jag förstår inte själv hur jag lyckas) och varje rum tar en fasligt tid. Det ska ju skuras och skrubbas i varje hörn. Och sen ska alla sakerna på plats….för att sen flyttas om….för att sen flyttas ytterligare 67 gånger innan jag är nöjd. Så kan jag hålla på i en hel evighet.

I år var det tavlorna på ovanvåningen som fick bli paket. Det kan ju bli spännande att öppna dom efter jul. Med mitt minne har jag säkert glömt vad det var för motiv 😂

Mitt i mitt julstökande så ringde det på dörren 😳 Jag som fortfarande hade pyjamas (trots att klockan var närmare 11 🙈) fick lite smått panik!! Men när jag öppnade så stod Caroline där ❤️❤️ Hon ville tydligen hjälp mig i mitt julpyntande genom att komma med en egengjord krans till ytterdörren. Fina fina Caroline vad vore livet (och ytterdörren) utan dig? ❤️

I morgon fortsätter jag med mitt pyntande och jobbar mig sakta men säkert ner mot nedervåningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *