Kakor och motion.

Tillsammans med min ”vapendragare” Caroline, är jag klassmamma i Liams klass. Jag ville egentligen inte alls bli någon klassförälder från början men blev halvt om halvt påtvingad uppdraget av just Caroline under ett föräldramöte i 3:an och sedan dess har vi suttit kvar på den posten. Det är ju knappt så att föräldrar slåss om uppdraget när det ska väljas nya. Och både jag och Caroline har gillat uppdraget och har villigt suttit kvar. Om mindre än 1 år börjar Liam i 6:an (😱 vad hände???) Och efter 6:an så splittras klassen och delas upp på ett antal nya klasser inför 7:an. Så vår ”vision” är att klassen, innan dom splittras, ska göra något stort tillsammans. Men vad man än ska göra så kostar det. Och för att kunna göra något så behöver man ju pengar. Så vi har ordnat lite olika saker som klassen kan dra in pengar på. Lotteri på julskyltningen, försäljning av produkter från ”go grilla” (bra förtjänst per såld vara men väldigt svårsålda och smaklösa produkter) Det som har gått allra bäst har varit kakor från kakservice. Det säljer nästan sig själv. Eleverna har slitit med försäljningen (genom att bla. be föräldrarna ta med försäljnings materialet till jobbet) och har hitintills fått ihop en väldigt bra slant. Minst en gång per termin har vi kört någon form av försäljning. Denna terminen var det åter igen kakor. Varje elev (eller förälder) säljer och sammanställer sen sin egen beställning och lämnar den till oss. Sen tar jag och Caroline en förmiddag till att sammanställa alla beställningar och ringa in den till kakservice. Det är ett större jobb än vad folk tycks förstå. Det räcker med ett litet räknefel så har vi problem när det är dags att sortera upp allt.

Full koncentrationI fredags kom hela den där enorma kakbeställningen. En pall med 466 (!!!) burkar skulle sorteras upp. 

Först skulle allt sorteras upp sort för sort. (Ja, för tro inte att alla sorter var sorterade var för sig. Dom var självklart blandade) Vi kånkade och vi bar. Vi försökte se positivt på det hela. Det gav ju motion (så att vi inte behövde ha fullt så dåligt samvete senare på kvällen då vi sjönk ner i vars en soffa….och krängde kakor som om det inte fanns en morgondag)

Hela Carolines garage var överfullt av kakor. 

Efter första sorteringen så var det dags att sortera beställning för beställning. Och då gäller det att ha huvudet på skaft. (vilket jag inte alltid har) för blir det fel på ett enda ställe så stämmer det inte i slutändan och då får man börja om från början igen. Det är verkligen mardrömmen när det händer!!

Kaffepaus mitt i sorteringen. Det skulle varit gott med en kaka till kaffet……

Det tog sin lilla tid att få rätt på allt. Men när alla beställningar var färdig sorterade så insåg vi att en av oss (hrm…okej jag) hade gjort samma beställning 2 gånger när vi satt och sammanställde beställningarna och nu hade vi plötsligt 14 burkar för mycket!! FAAAAAAAN!!!! Jag funderade en liten stund över hur jag skulle lägga fram för Robban att jag köpt kakor för 700kr. Men försökte istället, desperat, lösa det genom att slänga ut dom till försäljning på facebook och använda svärdottern som hjälp att bli av med dom. Hon ringde några samtal och vips så var alla burkar sålda PHU!!

Varje gång som vi står där och svettas över dessa burkar i Carolines garage så säger vi ”Fy fan, aldrig mer”. Sen kör vi lik förbannat igång med ännu en försäljning och tvingas stå där och spotta och svära i garaget igen. Men denna gången satte jag ner foten ordentligt. Detta var absolut sista gången! Detta gör jag inte om igen!!!…….iallafall inte denna terminen. 😉

En kommentar till “Kakor och motion.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *