Kalkon och brandlarm

Idag vankades det kalkon middag på jobbet 🤤🤤🤤
För er som inte vet så jobbar jag på ett LSS-boende. Där vi bla. lagar mat till våra ”brukare”. En gång om året så lagas det just kalkon och den tillagas alltid av min kollega Cecilia. Jag har turen att alltid jobba den lördag som detta sker. (det är nog den enda lördagen på året som jag faktiskt vill jobba)
Jag började jobba klockan 12:30 idag och när jag kom till jobbet så stod Cecilia där i köket och rörde som bäst i grytorna. Jag kände inte att jag var till så mycket nytta där bland kastrullerna så jag passade på att sköta lite pappers arbete på kontoret under tiden. Men så plötsligt avbröts jag i mitt arbete av ett ljud som man inte vill höra!!!

På jobbet har vi direktlarm. Det innebär att det går ett larm direkt till SOS innan vi ens har hunnit fatta att larmet gått.
Och innan vi ens hunnit ringa 112 för att tala om att det bara är sås som kokat över på spisen så kan vi höra sirenerna av brandbilen.
Dom måste ju hit i vilket fall som helst eftersom det förbannade larmet inte tystnar förrän en brandman stänger av det. Och alla i hela huset vill verkligen att dom kommer. För inte nog med att det skrålar inne hos oss. Det skrålar i hela trapphuset!!

Två brandmän i full mundering kom och skrattade åt Cecilia samtidigt som dom stängde av larmet.

För säkerhets skull mättes värmen i spis fläkten så att det inte hade börjat brinna där inne……hur det nu skulle kunnat göra det när det bara var sås som kokat över?? 🤔När allt var avlarmat och klart så kunde brandmännen återvända till sin brandstation och känna att dom just fått ett förbannat bra klirr i kassan för i stort sett ingenting. Röd dag ger väl bättre lön än en vanlig vardag 😉 Dessutom fick dom ju öva på att hantera matos 🤣Jag tycker självklart att det är hysteriskt roligt att Cecilia drog igång larmet….. Igen. För ja, det är inte första gången. Detta var hennes tredje gång. 🙈

Hon ser ju inte helt nöjd ut. Kanske för att hon vet att hon kommer att bli retad för det här 🤣 (förmodligen fram till den dag då man jag själv drar igång skiten)

Nå väl. Både vi och våra ”boende” fick lite spänning i vardagen. Och brandmännen fick ett extra klirr i kassan för en utryckning på en röd dag 😉

Hur som helst så smakade kalkonen (som vanligt) helt gudomligt. 😍

Lika så äppelkakan som serverades till efterrätt.

Nu dröjer det ett helt år till nästa gång det blir kalkon……och förhoppningsvis ännu längre tills larmet testas nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *