Karneval och kärlek

Jag har haft lite psykbryt de senaste dagarna. Jag har bloggat (nu skulle jag kunna på passa på att säga att jag bloggat jätte mycket för att verka flitig) men av någon anledning så har det inte gått att publicera. *morr*  Stackars Martin (som äger domänen) är den som får ta hand om mig när jag sitter och hyperventilerar ien pappaerspåse för att det inte funkar. Och han har alldeles säker himlar himlat med ögonen många gånger över hur oteknisk jag är. Men nu SKA det fungera. Jag raderade appen (för det var nog den som kladdade) och installerade den igen. Så nu hoppas vi på det bästa! Vi gör ett försök. 

EN gång om året så lever vår lilla by upp och alla byns invånare ger sig ut för att stå längst gatorna och se på karnevalståget som rullar förbi och hoppas på att få ett och annat skratt. Årets karneval gick av stapeln i lördags. Och vi (Jag, Liam och Robban) var så klart där.

Tåget inleds som alltid av Hässleholms musikkår.

Ett vandrande tetris.

Ja nu för tiden så vill ju inte banken handskas med kontanter. Det är liksom helt enkelt inte sådant en bank är till för.

 

Näthatare

 

Den tjocka magen beror inte alltid på graviditet

 

Så fick postnord oxå sig en känga.

 

Här kastas maränger som betalning 😉

 

Den årliga blomstervagnen. Denna vagnen är lite av en tradition för Liam att plundra efter karnevalståget.

Efter karnevalståget så gav vi oss, traditionsenligt upp till parken där det i år skulle vara Danne Stråhed som var dragplåstret. För oss var det snarare Langos vagnen som lockade. 😉

Vi käkade langos och valde sen att åka hem igen. Liam ville hem och utföra sin egen lilla karnevalstradition. En tradition som han tagit över efter sina brödrar. När karnevalståget är över så körs alla vagnarna upp till en gammal nerlagd fabrik vid oss. Där plockas dom sedan ner. Blomstervagnen ställs oxå där och så småningom ”kläs den av” och alla blommorna slängs. Varje år, efter karnevalen så går Liam upp till den där vagnen och plockar blommor som han ger till mig. Älskade unge. ❤

I år när han kom upp där så var där en massa folk, så han vågade inte ta några. Skamsen och besviken kom han hem igen. Tomhänt. Jag förklarade att om han frågade folket där uppe om han fick ta blommorna så skulle han alldeles säkert få det. Dom skulle ju bara slängas ändå. Men det vågade han inte riktigt göra. Så jag följde med honom och frågade. Och svaret blev att han fick ta precis hur mycket han bara ville. Han blev t.o.m erbjuden att få hela vagnen hemkörd så att han kunde stå i trädgården och plocka. Men någon gräns på girigheten får där väl ändå vara. Så jag sa att det räckte om han plockade på plats. Och plockade, DET gjorde han!! 


Han plockade, plockade och plockade. Tills alla vaser jag hade att uppbringa var fulla av blommor. 

När vi inte fick plats med mer blommor så fortsatte han ändå att plocka ännu mer blommor. Dom satte han sig sen på uteplatsenoch band ihop i små buketter. För nu hade killen med det oerhört stora hjärtat fått en idé.Han band ihop bukett efter bukett tills han hade en hel låda full. Sen tog han med sig kompisen Marwin till Ica. För nu skulle det spridas kärlek!!! 


Sen stod han och Marwin där och delade ut blommor till alla som ville ha. 

Väldigt många tog tacksamt emot blommorna och gav ett brett leende tillbaka. Men minst lika många svarade bara surt och snorkigt att dom minsann inte ville ha någon. Två 11 åringar står och sprider kärlek i byn och folk säger nej?!?! Kanske är just dom som inte ville ta emot, just dom som egentligen behöver det som allra mest? Och även om man inte vill ha de där blommorna, ta emot dom, bjud på ett leende och släng blomsterkvasten när du kommer hem. En äldre man blev så rörd och glad över den för lilla enkla kärlekshandlingen att han talade om för killarna att det var det finaste han hade fått på flera år. Och att han skulle sova extra gott den natten. 

En liten enkel handling, (men blommor som annars bara skulle ha kastats) från två kärleksfulla och fina killar. ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *