Kräk varning och kommande renoveringsprojekt

Förutom att bänkskivorna ska bytas ut i köket (pga den där defekten vid vasken) så är köket klart. Jag trodde verkligen inte att man kunde känna en sådan kärlek för ett kök. Men det kan man. Jag verkligen älskar köket. ❤️❤️❤️

Att hålla på med köket tog verkligen på krafterna och vi var minst sagt trötta på kaoset som var under uppbyggnaden. Så pass trötta att Robban kände att nu kommer det verkligen att dröja innan vi gör något mer i huset. Men då glömde han nog bort vem det är han är gift med. För knappt hann sista köksluckan komma på plats innan en ny plan hade börjat gro hos mig.

Badrummet!!!😜

Vi har ett yttepytte litet badrum. Det är ett under att man ens få plats att förvara sin tandborste där inne. Det är väl ca 4 kvm och jag har många gånger frågat mig varför dom ens ritade in ett så litet badrum när dom skulle bygga huset. Dom borde verkligen ha haft en Jessica som hjälpte dom att tänka när dom gjorde planritningen!!

På denna löjligt lilla yta så pressades det dessutom in ett badkar. (Ja, begränsa för att del all golvyta så mycket det bara går!!!) Nu ska jag väl inte sitta och kasta sten i glashus. För vi hade ju faktiskt möjlighet att bygga om till dusch när vi renoverade badrummet, innan vi flyttade in för 15 år sedan, men det gjorde vi inte. Vi slängde bara ut det gamla badkaret och satte in ett nytt. Vi gjorde en lite akut renovering för att ens kunna använda badrummet. För det som var ville man inte ens gå in och tvätta händerna i. *Ryser vid minnet av hur det såg ut!* Vill ni se hur badrummet såg ut när vi fick tillträde?

Isåfall fall vill jag först varna er för ”starka” bilder. Och jag rekomenderar er att gå in på er egen toalett innan ni tittar på bilderna. Mest för att ni ska ha toastolen nära till hands om ni råkar spy tänker jag.

En handukstork INNE i duschen. Där har dom ju tänkt till lite extra! Det måste verkligen ha varit en riktig arkitekt som planerat det badrummet!!
Förra ägarens gamla shampo, rakhyvlar och annat ingick i husköpet. ÖRK!!

Vi köpte huset på exekutiv auktion av kronofogden (det är nog enda gången som man verkligen ville ha med kronofogden att göra) Han som ägde huset brydde sig inte riktigt om det där med att betala räkningar…….och han brydde sig heller inte om det där med städning. 🤢🤮

För att ens vilja gå in i det där badrummet så var vi tvungna att göra en snabb renovering innan vi flyttade in. Så vi blåste helt enkelt ut allt. Satte nytt kakel på väggarna, klinkers på golvet och köpte nytt badkar, vask och toastol. Att behålla badkar istället för att bygga dusch var praktiskt tyckte vi eftersom vi hade små barn då. (Jejje 3 och Benne 5)

Men idag så har vi inte små barn längre och jag vill inte stå och duscha i badkaret längre!! Jag vill ha en dusch (och då automatiskt mer golvyta) Robban, som i och för sig också vill ha en dusch, suckar ljudligt och undrar om jag inte ska lugna ner mig snart med mina påhitt. Men efter 20 år tillsammans med mig så vet han att jag inte bara kan släppa en idé när jag väl fått den. Så idag så skickade han hit en kollega från jobbet för att iallafall titta på badrummet, byta lite idéer och så småningom komma med en ritning och en offert på vad kalaset skulle komma att kosta. (Just den där offerter hoppas väl Robban ska vara den som kan få mig att släppa idén 🤪) Badrummet är inget som vi ska dra igång nu. Men det kan ju vara bra att planera redan nu så att jag liksom har velat klart när det väl är dags. Vi vet ju alla hur jag velade fram och tillbaka när det gällde köket!!

Samtidigt som jag går och drömmer om ett nytt badrum så planerar jag samtidigt ett ”litet” projekt i ”hallen” på övervåningen där jag lite försiktigt vill riva en liten vägg in till en klädkammare och ersätta väggen med skjutdörrar. Och så lite nytt golv, tak och väggar på det. 😜 Robban har verkligen en ängels tålamod som orkar med mig och alla mina infall. Men trota allt så gillar han nog mina idéer för han låter ju alltid mig sätta dom i verket förr eller senare……eller så kanske han bara tycker att det är lugnast så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *