Lådor och samlingsberg

Jag förstår verkligen inte vad det är med Robban och förpackningar!!! Han har börjat spara på förpackningar till saker han köper. (Eller börjat och börjat. Han har gjort det längre) För något år sedan när jag städade ett av köksskåpen (jo, jag har städat det igen efter det) så slängde jag tre lådor som det, en gång i tiden, hade legat hår trimrar i. Tre stycken, varav endast EN av dessa trimmrar (eller heter det trimmers??) fanns kvar i Robbans ägo. De andra två var utslitna, förbrukade och slängda sedan länge. Varför fanns lådorna kvar?? Redan när Robban tryckte in låda nr två så borde han ju visst att trimmer nr 1 hade gjort sitt. Varför skulle han då behålla lådan till den? Nu kan man ju iofs fråga sig varför han ens sparade låda nr 1 när han väl packat upp och börjat använda trimmern??? I samma skåp hittade jag lådor till mobiler som inte heller längre existerade i vårt hem. (Och förmodligen inte i någon annans hem heller. Möjligen på ett museum.) Jag brydde mig inte ens att om att fråga honom om dom där lådorna. Jag bara rensade ut och slängde och tänkte att om han (mot förmodan) skulle fråga efter dom där lådorna så skulle jag bara spela dum och låtsas att jag inte förstod vad han pratade om. Men nu visste jag att han inte skulle komma att fråga efter dom där lådorna. Han har nämligen, vad jag vet, aldrig haft någon nytta av de där original förpackningarna som han envisas med att alltid spara. När han fyllde år i november så fick han en vinkelslip av mig och barnen. Han öppnade sin lilla låda, tittade på sin nya slip……och ställde sedan undan lådan som han tänkte ställa upp på vinden för att spara!?!?!? Jag frågade hon varför och vad han tänkte att han skulle ha den där lådan till och fick svaret att den kunde vara bra att ha. Till??? Jo men om vinkelslipen tex skulle gå sönder och han behövde skicka tillbaka den. (Jag hade beställt den via nätet) Jag talade om att OM så skulle ske så skulle vi nog kunna skaffa fram paketerings material där och då. Är det ett garanti ärende så struntar dom fullkomligt i huruvida slipen kommer i sin originalkartong eller en vanlig skolåda. Ända gången man måste ha original lådan är om man vill utnyttja sin ångerrätt. Sen frågade jag om jag köpt rätt vinkelslip och om han hade för avsikt att behålla den. Jo så var det ju. Bra! Då slänger vi lådan!! Och så åkte den ut i soporna.

Igår hämtade Robban paket nere på ica. En ny och fin ”bygg radio” att ha på jobbet. Han satt i köket och spelade lyckligt på sin svindyra makkita radio som har fler finesser än vad min otekniska make någonsin kommer att begripa sig på. Han var lite som ett barn på julafton och jag kunde nästan se i hans ögon hur han längtade till jobbet för att få visa upp den där fina radion för kompisarna. När jag senare på kvällen kom upp på övervåningen för att gå och lägga mig så stod lådan som radion kommit i där. När något, som egentligen inte alls har på övervåningen att göra, står där så vittnar det om att ”någon” tänker sätta upp det på vinden. Jag frågade Genast vad Robban tänkte ha lådan till. Skamset och osäkert svarade han att njaä….han kanske inte behövde den. NEJ, det gör du INTE!! Åter igebn….är du nöjd med och tänker behålla den där radion?? Nöj dig då med den och SLÄNG lådan!! Jag såg riktigt hur paniken växte i ögonen på Robban. Han ville inte skiljas från sin låda.

Jag måste verkligen försöka stoppa honom NU från allt samlande av sina lådor. Annars så kommer vi snart att ha det som dom i det amrikanska programmet om extrema samlare, som bygger gångar i huset som är överfullt av lådor, tidningar, sopor och annat som dom av någon anledning inte kan göra sig av med.

Jag måste verkligen stoppa honom nu innan det går fullständigt över styr och han börjar spara på ALLA sorters lådor, förpackningar och kartonger. Gamla mjöklförpackningar, pizzakartonger och tomma smörpaket.

Så ska vi komma överens nu Robban om att  OM du promt vill spara på en massa skräp så kan du väl ha din samling i garaget. Där kan du bygga så mycket gångar och berg du bara vill 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *