Lång resa och sverigetröja

Resan till öland tog väldigt mycket längre tid än vad den hade behövt göra för vi gjorde onormalt många stopp. Vi hade ju räknat med att det skulle behöva stannas för kissepauser. Det får man räkna med när man har barn i bilen. Men vi, eller iallafall jag hade inte räknat med att Robban plötsligt skulle få för sig att han ville ha en Sverige tröja och att det tydligen var så viktigt att han skulle leta med ljus och lykta efter en. Så fort det dök upp en affär längst vägen som kaaaaanske kunde sälja just dessa tröjor så skulle det stannas. För Robban tycktes det ha blivit livsviktigt att få tag på denna tröja just nu (trots att han har haft närmare 45år på sig att skaffa en sådan)

Jag förstår faktiskt inte varför det är så viktig att ha en sverigetröja just nu. Men Sverige är ju i VM och då ska man tydligen plötsligt springa omkring och skylta med att man är svensk. Är det för att man ska suga åt sig av äran för vad någon annan har gjort? För hur många av dom som springer runt i sverigetröja har överhuvudtaget bidragit till att svenska landslaget faktiskt tagit sig till VM? Det har ju knappast blivit några mål bara av att man sitter framför en tv skärm och galer på några som inte ens hör vad man skriker.

Jag ska erkänna att jag är fruktansvärt ointresserad av fotboll. Jag fattar liksom inte det roliga eller intressanta med att sitta och glo på en bunke folk som springer runt på en gräsmatta och bråkar om EN boll?!? Dom jagar runt som idioter för att komma åt den där bollen. Men när dom väl får tag på den så sparkar dom iväg den (förhoppningsvis) in i ett mål……för att sen börja om från början igen med att jaga den förbannade bollen.

….och VM

Eftersom jag inte är ett dugg intresserad så ska jag ju erkänna att jag inte heller är ett dugg insatt i vad det innebär om vi vinner hela skiten. Mer än att det blir ett fasligt skrikande, gapande, festande och firande. Men vad mer än äran är det Sverige får? Får vi fler bostäder så att vi kan hjälpa hemlösa? Får vi mer pengar så att våra pensionärer kanske kan få råd att gå till tandläkaren? Eller får vi fler fotbollar så att vårt landslag slipper springa runt och bråka med andra om en enda boll?

Nå väl, åter till den där tröjan som Robban jagat i varenda affär från Bjärnum till Böda. Han hittade den tillslut!! I en affär på campingen. EN ensam stackars tröja hängde där och väntade på honom. Och där trodde jag att detta eviga jagande var över! Men åh nej, för nu kom han på att även Liam skulle ha en tröja. Så jagandet fortsatte!! I campingbutiken sa dom att dom förhoppningsvis skulle få en ny leverans av tröjor som idag. I morse så han Robban inte äta frukost eller ens gnugga sömnen ur ögonen innan han skulle upp till butiken för att kolla om dom fått in dom. Suck!! Tror han på fullaste allvar att leveransen kommer innan dom ens hunnit öppna butiken?? Jag ber en stilla bön för att det verkligen kommer tröjor idag så att vi kan få en fortsatt någorlunda lugn semester utan att behöva jaga tröja.

Samtidigt så ber jag en stilla bön för att vi förlorar VM bara för att jag vill se hur många som fortsätter springa runt och skylta med att dom är svenskar och hur många som väljer att gömma sina tröjor på allra mörkaste plats längst in i garderoben 😈

En kommentar till “Lång resa och sverigetröja”

  1. Ja jisses vilket farande innan ni nådde målet men passade ju perfekt.
    hoppas nu sonen får en annars får pappsen dela med sig.:-)
    Ha en fortsatt bra vistelse på Böda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *