LÄS det som skrivs. Inte det DU vill att det ska stå!!

När jag skrev i lägget ”Naivitet och lögner” (inlägget i sin helhet finns HÄR) så var det (som jag upprepade gånger nämnde i inlägget) inte för att på något sätt försvara det min son gjort. Det var enbart för att uttrycka min syn, mina känslor och mina åsikter. Och merparten av dom som läste inlägget läste nog precis vad som stod. Men jag vet av erfarenhet från andra inlägg att det alltid finns dom som inte läser vad som står utan bara det dom vill att det ska stå. Och sen blir dom upprörda?!?! 🙄

Jag har fått en hel del kommentarer på just det inlägget. Dock inte i just bloggen utan på länken via Facebook, som privat meddelande och/eller av folk jag har träffat. Jag har hittills bara fått positiva kommentarer. Men jag har ju svårt att tro att alla håller med mig så jag antar att dom som är av annan åsikt helt enkelt inte vågar yttra sig direkt till mig.

Meeeen….. Så idag upptäckte jag en komentar på bloggen. ”Någon” kände sig tydligen lite tuff och ville lämna en anonym kommentar. Och att ha åsikter som man tydligen inte vågar stå för genom att ange vem man är är ju obeskrivligt tufft!!

Inte nog med att ”tuffingen” inte vågad stå för vem h*n är, h*n har uppenbarligen inte läst vad jag har skrivit utan har nog mer kommenterat det h*n tycker att jag har skrivit. (Speciellt med tanke på att kommentaren dessutom har lagts i ett helt annat inlägg som överhuvudtaget inte på något sätt nämner eller berör ämnet)

Jag förstår att du (som inte vågar stå för dina åsikter) aldrig skulle skriva det i en blogg om du hade någon. DET vore ju det samma som att stå för dina åsikter och det vore ju allt för rakryggat att göra. Men jag har faktiskt inga problem att stå för MINA. Därav skriver jag inlägget helt öppet i min alldeles egna blogg och låter det vara läsbart för ALLA. Har man problem med det så har man helt och hållet själv valet att helt enkelt bara låta bli att läsa. Svårare än så är det inte!

Den ”tuffe” kommentatorn hoppas att alla ska få lov att ha sina egna åsikter och tro och där är vi absolut rörande överens. Bara man inte har dom åsikte jag har eller om man som jag vågar stå för sina åsikter. För hur skull det se ut om folk plötsligt började stå för vad dom tycker och tänker?!? 😱

Har jag någonstans i mitt inlägg försökt få någon att ändra sin åsikt? Det enda jag gjort är att ifrågasätta logiken i anklagelserna. Sen om det ändrar någons åsikt så är det väl upp till var och en? Folk som bara tar till sig information utan att ens tänka på huruvida det finns någon sanning eller ens logik i det man får höra kan ju knappast vara speciellt smarta🤔

Och så beter jag mig tydligen som en riktig tonåring precis som jag tydligen även gjorde på rättegången där jag tydligen ska ha kommenterat som en riktig mobbare?!?! Jag funderar på om jag och ”tuffingen” ens var på samma rättegång?! Jag skäms inte ett dugg för att erkänna att jag vid ett par tilfällen viskade saker till min svärdotter och till min man. Var det kanske det ”tuffingen” vill klassa som mobbning för att h*n inte fick höra vad vi sa?

”Tuffingen” påpekar att jag ska låta min son ta sitt straff och att våld aldrig är okej. Och jag har läst mitt eget inlägg om och om igen för att försöka hitta var jag har skrivit att jag tycker att våld är okej. Eller var jag har skrivit att jag inte tycker att min son ska ta sitt straff. Men hur jag än läser och letar så kan jag verkligen inte hitta det. Någon som kan hjälpa mig att hitta??

Däremot så hittar jag, på inte mindre än tre ställen, hur jag påpekar att jag inte försvarar någon eller något och att min son självklart ska få straff för det han har gjort!!

Och JA, i rätten så erkände min son precis det ha hade gjort och det gör mig väldigt väldigt stolt över honom. Ja så klart är jag inte stolt över vad han gjort utan över att han erkände. (Det är väl bäst att förtydliga eftersom ”vissa” annars drar sina egna slutsatser.) Vad mitt inlägg handlade om (vilket ”tuffingen” hade visst om h*n hade läst och tänkt istället för att bara sitta och gissa sig till vad som stod) var att jag tycker att det är sjukt hur vissa sitter och skriver om hur dom tycker att det enda rätta straffet är att döda och lemlästa. Och jag ifrågasatte om dom som gör det, på något sätt är bättre. Det handlade även om att jag tycker att det är orättvist att drömma någon för något dom inte har gjort. Jag ville oxå belysa logiken att någon får så pass mycket ström i sig att det svartnar för ögonen och att hela kroppen skakar av något som inte ens ger ifrån sig ström till en människokropp. Eller logiken i att någon kan bli misshandlad med både batonger och stora stenar utan att ens få en liten rodnad. Med det vill jag inte på något sätt säga att en sådan behandling skull vara okej. Men om man tänker efter (vilket somliga uppenbarligen inte gör) så är det väl trots allt ganska så ologiskt. Eller??

Jag tycker väldigt illa om folk som kan sitta och leka tuffa bakom ett tangentbord eller tissla och trassla bakom ryggen men som i själva verket är allt för fega för att ta det personligen eller åtminstone stå för vem man är. Men folk som inte har förmågan att tänka och ifrågasätta logiken tycker jag enbart synd om. Tänk så mycket falska och felaktiga saker dom går runt och tror på.

Vissa tycks tom tro att man kan vara helt anonym på nätet. Medans andra vet att den IP-adress, som visas när jag får ett inlägg, kan säga ganska så mycket om användaren 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *