Livräddning, blod och plikt!

Under en väldig massa år har jag varit blodgivare. Med uppehåll vid graviditeter eller nygjorda tatueringar. Jag verkligen avskyr att lämna blod eftersom jag inte gillar nålar eller att bli stucken. Men jag biter snällt ihop och bara gör det var 4:e månad. Jag behöver ”lida” en liten stund medans någon annan kanske kan få fortsätta att leva just tack vare mitt ”lidande”

För någon vecka sedan så kom blodbussen till Bjärnum. Perfekt tyckte jag. Då slapp jag ju köra hela vägen till stan bara för det liksom. Så jag bokade tid till just blodbussen och gick dit. Jag tog en bild som jag la ut på min Facebook där jag skrev ”Dags att göra min plikt(Klart att jag måste ”skryta” om det på Facebook. Hur ska jag annars få beröm och ryggdunkningar för det jag gör?? 😜)

På kvällen pratade jag och Robban om det och han tyckte att det i och för sig var jätte bra av mig att lämna blod (speciellt eftersom jag fick en kaffemugg som han gillade) men att det var fel av mig att kalla det för min plikt. (Alltid ska det vara någon som blir ”kränkt” av vad man skriver 😂) Men är det så fel egentligen? Är det inte min plikt? Jag tänker så här, att om något skulle hända mig (eller mina anhöriga) och jag skulle behöva blod så önskar och hoppas jag att det fatiskt finns blod att ge mig. Och om jag nu är villig att ta emot blod så är det väl verkligen min plikt att se till att jag själv lämnar blod. Vill man ha så får man även ge tycker jag!! Och det verkar som att Robban nog trots allt höll med mig till slut, för plötsligt sa han att han kanske också borde bli blodgivare. JA, det tycker jag!! Sen om det var för att han också vill rädda liv, för att han också vill få kaffemuggar och gåvor eller om det enbart var för fikan jag berättade att man får efteråt vet jag inte. Men av vilken anledning han skulle göra det spelar ju ingen roll. Bara han gör det.

Så till alla ni som kan och får lämna blod, GÖR DET!!! Gör er PLIKT och ring blodcentralen redan nu och boka en tid!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *