mamman med hjältekäpen….och bensindunken

Jag är en sådan där mamma som alltid finns där för mina barn. Dom går före allt helt enkelt. Och dom vet om det. Dom vet att dom kan ringa mig på dygnets alla timmar och jag står genast i givakt för att hjälpa. (Om än i en väldigt sömnig givakt om samtalet kommer nattetid)

När det gäller något med motorer så ringer dom dock genast sin pappa eftersom dom vet att jag är totalt nollstäld när det gäller bilar, mopeder och annat som har motor. När något med motor jävlas för mig så ser jag ingen annan lösning än att ringa och vara sur på Robban. För allt som jävlas med bilen är så klart just hans fel.

Idag så stack Benjamin iväg in mot stan. Det tog dock inte lång tid innan han ringde och frågade vad jag gjorde. Jag ljög och sa att jag gjorde det vanliga, städade, plockade och var allmänt duktig. Jag kunde ju inte säga sanningen att jag just då satt på uteplatsen och lapade lite vårsol och drack kaffe. Vad skulle han då få för bild av sin mor? Dessutom så hörde jag ju på tonfallet att han i nästa andetag skulle be om hjälp. Och då måste jag ju få honom att tro att jag var mitt uppe i något viktigt men att jag utan att blinka avbröt det för att komma till undsättning. Det skulle ju få honom att känna sig viktigre än allt annat. (Vilket han iofs redan gör oavsett vilket)

Han berättade att han stod ut med vägkanten vid Mala (byn som Gud glömde) och att hans bil bara hade tvär dött mitt under färden. Och nu gick det inte ens att slå på varningsblinkersen. Jag lovade att omedelbart slänga på mig hjältekäpen och komma till undsättning. Men innan jag körde hemifrån så ringde jag Robban för att höra vad jag lämpligast borde ta med mig för att på bästa sätt hjälpa. (Jag ville ju inte återuppleva den gången som Robban fick punktering och jag skulle komma med ett fälgkors men glömde just fälgkorset hemma så att irritation var det enda jag levererade. 🙈)

Jag förklarade lite snabbt för Robban hur Benjamin hade beskrivit problemet och nämnde oxå att inte ens varningsblinkersen gick att slå på. Robbans första fråga var: ”Har han bensin?” 

Alltså, jag är allt annat än motorkunnig. Det erkänner jag. Men så pass mycket kan jag att jag vet att varningsblinkers väldigt sällan drivs med bensin. Robban kom dock ganska snabbt själv på att bensin inte var problemet i detta fallet. Han rekommenderade mig att ta ett nytt batteri, en 10 och en 13 nyckel med mig. Jag lastade in sakerna i bilen och slängde mig sen iväg (med hjältekäpen fladdrande i vinden) mot min ”strandsatta” son.

När jag kommer fram så öppnar vi motorhuven. Jag frågar Benjamin om han varit och kladdat något på batteriet eftersom jag visste att han hade kopplat ur sin baslåda som tidigare dunkade musik så att skärmarna höll på att hoppa av från bilen. Men nejdå. Han hade bara tagit bort en sladd. Och så visade han var och talade om att där suttit en mutter tidigare men att Jejje hade tappat bort den. (Jätte bra. Skyll på din bror bara)

Jag talade om att om det suttit en mutter där så har den förmodligen fyllt någon form av funktion. Jag har ju svårt att se att den skulle sitta där som enbart utsmyckning. Och jag konstaterade ganska så snabbt att funktionen i detta fallet, förmodligen, var att hålla just den där lilla sladden på plats. Och att just den sladden , i detta fallet, var ”boven i dramat” Vad sladden var till visste jag dock inte. Men tog en bild, skickade till Robban och frågade vad det var.
Svaret jag fick tillbaka var: Men för helvete. 😡🔫

Som om det var svar på min fråga?!?! 🙄 Jag som kan bli aningen dramatisk när det är något och såg framför mig hur hela motorn skulle kunna explodera, skära och bli skrot pga bara den där lilla sladden. 

Benjamin gjorde en provisorisk liten ”lagning” så att han iallafall kunde ta sig hem och sätta dit en ny mutter.


Ja, att ”laga” med silvertejp (som faktiskt leder ström) kändes som en bra idé just där och då. 🙈 Och det funkade ju nästan hela vägen hem där Benjamin kunde springa ner i garaget, hämta ny mutter att sätta fast sladden med och sen åter igen köra till stan.


Så nu har jag som mor bevisat att jag minsann är oumbärlig i alla situationer. Att sen Benjamins manlighet kanske fick sig en lite smäll får han bjuda på. Men nästa gång han inte kan använda sina varningsblinkers så kommer jag genast som ett skott…..med en bensindunk 😂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *