Min envisa mamma

För några år sedan så fick mamma en iphone av mig. Hon tog helt enkelt över min iphone 4 när jag uppgraderade till iphone 5. Det är så pass länge sedan så att jag sedan dess har hunnit uppgradera mig både till iphone 6 och vidare till att släppa iphone och skaffa en Honor 8.

Telefonen mamma har kvalar alltså snart in till att räknas som antik. Men min mamma är minsann inte den som byter bara för att det kommer nytt på marknaden. Och det är jag innerligt glad för eftersom det blir jag som tvingas lära henne den nya. Och att lära ut något till någon som inte lyssnar och tar in vad man lär ut är aningen påfrestande ibland. Men nu har hennes gamla telefon börjat kladda. Den försöker tala om för henne att den är gammal, trött på livet och vill somna in. Men mamma ger sig inte. Den får minsann hålla ett tag till resonerar mamma och kommer alldeles säkert att behålla sin gamla iphone 4 tills den pulveriseras i handen på henne. Att föra ett samtal med mamma i den där jävla fornlämningen är ”lite smått” irriterande. Mitt i samtalet så bryts det och man får ringa upp henne igen, för att kunna prata några minuter till innan det bryts igen, igen och igen. Men mamma hon tycks inte alls irriteras av detta. ”Den får allt hänga med lite till” resonerar hon. Att båda hennes döttrar överväger att skita i att svara när hon ringer, just bara för att slippa irritationen varje gång samtalet bryts, tar hon ingen notis om. För den fungerar ju mellan brytningarna, så den har ”mer att ge”

Hon är lite som en sådan där egoistisk gammal tant som vägrar avliva sin gamla katt, trots att den är både blind, döv och halt och därför går runt och jamar konstant för att försöka göra sin matte uppmärksam på att den bara har en enda önskan kvar i livet och det är att få DÖ!! Men matten tycker allt att den stackars katten kan hänga med ett tag till. Må hända att den är halt. Men det är ju bara på ETT ben, den har ju 3 till. Precis så är mamma med sin telefon. De små korta stunderna som den INTE krånglar så fungerar den ju. Att den ger henne alla tänkbara signaler som bara finns på att hon ska köpa en ny innan den drar sin sista suck, blundar hon för. Det kommer sluta med att den lägger av för gott en lördags kväll precis vid samma tidpunkt som alla telefonförsäljare sätter nyckeln i dörren för att låsa för helgen. Då kommer hon sitta där och svära fram till måndagen när dom öppnar igen. 

Men fram tills dess så får den allt hänga med ett tag till. 🙄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *