Mobilkrach och osäkerhet

Jag hatar när mobiltelefoner går sönder. Vilket jag i och för sig förmodar att alla gör. Det blir så väldigt jobbigt och i samma sekund som man inser att telefonen är trasig så bara vet man att det kommer att försvinna pengar från kontot. 😩

Under åren så har det gått åt en del mobiler i denna familjen. Mobiler som blivit utslitna och gett upp på grund av ålder eller (det allra vanligaste) skärmar som spruckit och behövts bytas ut. Den i familjen som dock aldrig har förstört en mobil är Robban. Eller nja, det är kanske inte helt sant. Under våra snart 23år tillsammans så har han faktiskt förstört en mobil EN gång. Det var när han, under en blöt och vinglig utekväll, trillade och knäckte antennen på sin gamla Ericsson.

Hade han inte gjort det så hade han troligtvis haft kvar den telefonen än idag. 😉

Att han på sina ”smartphones” har varit förskonad från spräckt skärm osv. är för att han alltid har haft ett värsting skal som nästan gjort att man kan köra över telefonen med en ångvält utan att den skulle få en enda skråma. MEN….. har man oturen att tappa den riktigt, riktigt fel så kan inte ens det skalet rädda telefonen. För ett tag sedan så la Robban sin telefon uppe på taket på sin transporter medans han lastade i eller ur någonting. Då gled telefonen ner och skärmen slog rakt i dragkroken och skadan var ett oundvikligt faktum.

(På skalet ser man med allra största tydlighet att Robban är målare och att han använder sin telefon på jobbet. Man kan ju utan svårighet föreställa sig hur telefonen skulle se ut utan det där skalet 😂) Robban är ju knappast den första i världshistorien som har krossat sin skärm. Men för honom var det första gången och han var alldeles förtvivlad. Han låg i fosterställning och grät av sorg…. Eller riktigt så illa var det kanske inte. Men han visade upp och berättade om och om igen för alla som orkade lyssna att han tagit sönder sin telefon. Hos alla sökte han tröst och sympati.

Olyckan inträffade självklart på dagen 2 månader efter att hans gratis försäkring hade gått ut. 🙄 Hade han bara haft den försäkringen kvar så hade han fått en ”låne mobil” tills hans var fixad. Men nu var det ju bara till att kontakta hemförsäkringen och gråtande berätta om händelsen. Och den tillfälliga telefonen får man ordna själv. Och eftersom vi, av förklarliga skäl, inte har speciellt många mobiler liggande på lager så fick han ta den enda vi hade. Det är dock inte en iPhone och Robban, som själv är medveten om hur oteknisk han är, kände en viss oro inför den ”nya” telefonen. Jag har fixat den så att han har alla sina kontakter och appar som är viktiga och har försökt ”peppa” honom med att han måste tro på sig själv. Han kommer att klara av den ”nya” telefonen. (även om jag inte helt tror på det jag själv står och säger) Att vinka av Robban när han åkte till jobbet idag var lite som att lämna sin 7åring på sin första skoldagen. Och med darrande röst sa han ”Bli inte arg på mig om jag inte skickar sms till dig idag. Jag kanske inte kan” (som om jag brukar bli arg om han inte skickar sms 😂)

Knappt hade han kommit fram till jobbet innan han ringde mig. Det var bara för att kolla så att det fungerade sa han. Mmmm….eller snarare för att kolla om han kunde.

I morse hängde jag på låset till byns Ica för att posta telefonen. Den ska nu skickas in till ”GIAB” där dom ska avgöra om den ska lagas, bytas ut eller ersättas. Och håller dom vad dom lovar så ska det ta max 1 vecka. Snälla gode gud (eller snarare GIAB) låt det gå fort så att Robban kan känna dig lugn och trygg igen.

Robban jag förstår att du har det jobbigt just nu. Men jag finns här för dig och du måste tro på dig själv. Du kommer ta dig igenom det här ❤️

Och kanske lär du dig något av det här. Som tex att SLUTA LÄGGA SAKER PÅ BILTAKET!!!! (Denna gången körde du ju dock inte iväg med telefonen på taket)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *