Naivitet och lögner

Detta är ett inlägg som jag både vill och inte vill skriva. Och inte ens nu, i skrivande stund, är jag helt säker på om jag kommer att publicera det jag skriver. Men om det blir publicerat (vilket det uppenbarligen har blivit om ni sitter och läser det) så kommer jag först låta Jonathan läsa och godkänna det.

Jag vill absolut poängtera att jag inte skriver detta inlägg för att försvara någon eller något utan enbart för att tala om min syn, mina känslor och mina åsikter av saken.

Många av er har säkert läst i tidningar och på sociala medier om dom tre killar som här i Bjärnum har tagit ut en annan kille i skogen för att misshandla och tortera honom. Det man kan läsa är verkligen fruktansvärt!! Speciellt om man väljer att svälja allt som skrivs med hull och hår!! Killarna ska ha kopplat strömförande startkablar till en startad bil och fört över ström i ”offret”, misshandlat honom med teleskop batong och hotat att döda honom. Det är verkligen en fruktansvärd läsning. Och vad som är ännu värre är de kommentarer som skrivs på dessa inlägg. Där visar folk tydligt hur dom tror på allt som skrivs och i ett tappert försök att visa ”empati” spyr dom ut sig vilka jävla as det är som har utfört det här och att dom borde spärras in på livstid, lemlästas och få ett skott i pannan och dödas! Ingen tycks tänka på att det finns två sidor av varje mynt och att det som skrivs kanske är starkt överdrivet och att det kanske trots allt, bakom tidnings rubrikerna, står tre helt vanliga och kanske, egentligen, fina killar som är högt älskade av föräldrar, syskon, flickvänner, familj och vänner som kanske läser allt som alla, utan att ens veta vilka dessa killar verkligen är, skriver.

Ingen tycks tänka på att dessa killar faktiskt har erkänt och är villiga och beredda att ta sina straff och sona sina brott. Att dom kanske faktiskt har lärt sig en läxa och aldrig kommer göra något liknande igen. Men dessa killar ska minsann inte få en andra chans i livet. Dom ska lemlästas och DÖ!! För utan att ens känna killarna så vet ju folk preciiiis hur dom är och dom kommer aldrig att bli något annat än hemska avskum som kommer att begå brott i resten av sina liv! Dom som skriver dessa kommentarer, tycker dom att dom på något sett är bättre människor som sitter och önskar folk livslång olycka och till och med död? Och om det var deras vän, son/dotter, pojk eller flickvän hade dom då haft önskan om samma straff?

Nu har dessa tre killar blivit ut hängda även med namn och bild och det var det som fick min bägare att fullkomligt forsa över. Och det var just det som fick mig att ta beslutet att det var dags att ta ”bladet från munnen” och skriva det här inlägget. Jag vill åter igen poängtera att jag inte på något sätt vill försvara vad dessa killar har gjort. Men jag vill fan få folk att lyfta på sina foliehattar och faktiskt få veta det som inte skrivs och det som inte sägs. Och kanske, kanske kan det kicka igång hjärn verksamheten iallafall hos någon så att dom kan se det som faktiskt inte ens är logiskt i det som skrivs. Dessa tre killar sägs ha torterat ”offret” genom att, med hjälp av startkablar och ett bilbatteri ha fört ström i kroppen på honom. Och om man inte kan något om bilar så låter detta absolut fruktansvärt!!! Men, kan man iallafall liiite om hur det fungerar så är det kanske inte lika hemskt längre. Det betonas hela tiden om hur dom använder dom strömförande startkablarna. Och det fattar ju varje människa att startkablar är. Annars så hade dom ju varit ganska så verkningslösa och faktiskt direkt värdelösa när man står där i vägkanten med en död bil och behöver starthjälp. Men ett bilbatteri ger i från sig 12 volt (ca 14 när bilen är startad) Det är mindre än vad ett häststängsel ger i från sig. Och vad jag vet så har ingen människa dött av att röra vid ett häststängsel. Det är väl inte ens farligt vad jag vet? Men som sagt, ett bilbatteri ger ifrån sig 12 volt om det är kopplat mellan två bilbatterier eller till något annat som är strömförande. Det ger inte ifrån sig någonting alls mellan bilbatteri och människokropp och detta är inget som jag bara tror eller har fått höra. Det är något som jag faktiskt vet och detta vet jag för att jag faktiskt har provat på mig själv. (Inte helt friskt kanke. Men hur får man annars veta med säkerhet?) Jag vill poängtera att bilen var startad när jag utförde detta test. Och jag fick absolut ingen ström i mig. Inte en enda stöt, inte minsta lilla ”pirr”. Jag skulle utan att tveka kunna ställa mig nere på torget och låta alla som går förbi testa att ge mig en stöt. Den som lyckas ska jag utan att tveka skänka allt jag äger och har. (Vilket i och för sig inte är speciellt mycket.) Fråga vilken bilkunnig person som helst så kan jag garantera att ni får samma info. Eller varför inte bara steppa ut till er egen bil och testa?

Självklart så undrar ju jag (och många med mig) hur ”offret” kan hävda att han stod och skakade och att det till och med svartnade för ögonen när han kände strömmen komma in i hans kropp?? VAR kom den strömmen ifrån?

I tidningar står det också att ”offret” misshandlats med en teleskop batong. Han har i polisförhör uppgett hur dom, med denna batong, har slagit honom i huvudet, på kroppen, på armar och ben. Är det bara jag som finner det väldigt märkligt att han inte har en enda skada som styrker detta när han, 4 dagar efter händelsen, blir grundligt undersökt av en rättsläkare? Är jag naiv eller kanske till och med direkt korkad som tror att man borde få blåmärken eller iallafall någon typ av rodnad om man blir slagen med en batong? I rätten påstod han dessutom att han fått en hjärnskakning. När en av advokaterna påpekade att dom faktiskt hade hans journal från hans sjukhus besök, dagen efter händelsen, och att någon hjärnskakning inte har dokumenterats så svarar han bara ”jag vet, men det fick jag” VAR eller VEM som ställt den diagnosen framkom aldrig 🙄 I rätten satt dessutom hans mamma och gjorde tecken till honom när och vad han skulle svara. På frågan vad av det han blev utsatt för som gjorde ondast så tittade han på mamma som pekade sig i bröstet och så svarade han lydigt att det var när dom satte startkablarna mot bröstet. På en del frågor, som inte var till hans fördel så gjorde mamman en gest framför munnen som om hon drog för en dragkedja och han var då snabb att svara att han inte mindes. Jag sticker inte under stol med att jag kan vara korkad. Men jag har alltid trott att ”offers” förhör ska bygga på dennes egna upplevelser och känslor. Men jag kan ha fel!
Han har även uppgett i förhör (dock först i sitt tredje förhör) att killarna har släppt en 20×30 cm stor sten, från bröst höjd, mitt hans fot. BORDE inte en så pass stor sten krossat foten? Eller ha orsakat ett blåmärke eller åtminstone ha lämnat en ”liten” rodnad efter sig?? Men inte heller detta har kunnat styrkas hos rättsläkaren.

Just detta med stenen hade dock inte ”offret” något minne av i rätten. Men alla tre ”förövarna” berättar dock hur en av killarna, enbart i avsikt att skrämmas, släppte en sten bredvid hans fot. Och killen som gjorde det har utan omsvep erkänt sin handling. Så åter igen!!! Det man läser är kanske inte alltid den hela sanningen.

Jag vet vilka dessa killar är och dom är inte dom som dom utmålas för att vara. En av dom är faktiskt min son. Min fina älskade Jonathan, min Jejje, han som (enligt alla som känner honom) har ett hjärta av guld. Men även en kille med ett hjärta av guld kan få nog till slut. Och det fick han men allt blev värre än han tänkt! Han är och förblir min stora stolthet. Jag är inte stolt över det han gjort men honom kommer jag FÖR ALLTID vara stolt över!!

Åter igen så försvarar jag inte vad han har gjort. Och självklart ska han få ett straff för vad han har gjort. Men jag tycker att det är in i helvete fel att han döms för det han inte har gjort.

”Offret” som det nu är så fruktansvärt synd om (och det är verkligen synd om honom på många sätt) har för 35163:e gången anklagat folk för saker som han själv har gjort. Dom två andra killarna har blivit anklade tidigare och denna gången var det min Jonathan som blev anklagad och fick nog! Killarnas avsikt var att prata med offret. Dom skulle köra iväg till en avskild plats. ”Offret” hoppade själv in i bilen. Även om han hävdar att dom tryckte in honom. Var sanningen ligger vet bara han och ”förövarna” för ingen annan var ju där. Men vad ”förövarna” säger så hoppade han självmant in och han varken sa eller visade att han inte ville följa med. Och eftersom dom inte tvingade med honom så ansåg och förstod dom inte att dom gjorde något brottsligt. Och därför är dom heller inte villiga att erkänna sig skyldiga till olaga frihetsberövande.

I rätten så berättade alla tre ”förövarna” om vem som hade gjort vad. Och var och en erkände det dom har gjort. ALLA, inklusive ett vittne (som också var med men som av någon obegriplig anledning blev helt friad redan vid förundersökningen) hävdar att min Jonathan enbart gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak eftersom han sa något i stil med att han skulle döda ”offret” framför hans mamma om han berättade för någon. Förbannat dumt sagt. Men han erkänner och är villig att ta sitt straff för det. Enligt alla så har alltså Jonathan inte på något sett rört eller fysiskt skadat ”offret”. Ändå så döms han hårdast av dom alla. Han döms för olaga frihetsberövande, vilket jag till viss del kan både förstå och acceptera. Och han döms för övergrepp i rättssak. Vilket han faktiskt ska dömas för. Men han döms även för en misshandel som han inte ens har utfört! Och det tycker jag är in i helvete orättvist!! Döms han enbart av den anledningen att han var på plats så borde väl dom andra även dömas för övergrepp i rättssak. Dom var ju där när Jonathan spottade ur sig hotet. Jonathans dom blev 200 timmar sammhälls tjänst, övervakare i 2år och han ska betala skadestånd. Om detta straff skulle omvandlas till fägelse så skulle det innebära 9 månader. Men att jobba 200 timmar helt gratis och betala ett skadestånd som är ett flertal månadslöner för honom (vilket med andra ord betyder att han arbetar gratis mer än 200 timmar) är tydligen inte nog för delar av svenska folket. Nej, han ska som sagt spärras in på livstid och allra helst dödas!! För ett avskyvärt avskum är vad han är och sådana ska minsann inte ges fler chanser i livet!!

Artiklen, där ”förövarna” hängs ut med namn och bild, Publicerades den 12 septemder och delas och sprids som en löpeld. Och har i skrivande stund, på två dagar, delats över 3000 gånger. Minst 3000 personer tror då alltså helt och fullt på det som skrivs i artikeln. (varför delar man annars?) Och med största sannolikhet så tycker alltså minst 3000 personer obeskrivligt synd om ”offret” och en stor del av dom är förmodligen att dessa ”gärningsmän” borde dödas! Väldigt vet vem ”offret” är och frågan är om dom skulle tycka fullt lika synd om honom om dom var medvetna om det som inte skrivs. OM dom visste det som i stort sett alla i den byn vet om honom. Skulle dom var lika ivriga att få sprida vilka ”förövarna” var då? Om dom visste att han skurit sönder däck på bilar bara för att det var roligt, och sen skyllt på andra. Om dom visste att ”offret” för några år sedan tvingade en yngre kille att suga av honom nere i byn. Om dom visste att han för något år sedan slet in en tjej på toaletten på en fritidsgård och försökte förgripa sig på henne men (TACK OCH LOV) blev stoppad av några killar som var på platsen. Eller (det värsts av allt) att han försökte förgripa sig på en, 7 årig, förståndshandikappad liten tjej genom att dra ner sina byxor och trycka sitt kön mot hennes ansikte. Skulle dom fortfarande vara så ivriga att dela artikeln då? Skulle dom fortfarande tycka så obeskrivligt synd om ”offret” då? Listan över saker som ”offret” har ”roat” sig med kan göras kilometer lång. Men det skrivs det av någon anledning inte om. Varför?? Nu försvarar ju ABSOLUT inte hans handlingar det de tre ”förövarna” har gjort men hans ”gloria” kanske inte sitter så rakt och glänser så starkt som vissa vill tro eller påskina.

”Offrets” mamma som alltid har varit en skitsnackare och drama Queen av sällan skådat slag (äpplet faller visst inte långt ifrån trädet) sprider (inte helt oväntat) så mycket dynga om mig som hon bara kan. Och det är inget jag bara tror utan något jag vet eftersom jag bla. själv har hört henne. Men även för att hon pratat till ”fel” folk. Som hon nog tror är hennes vänner men som genast berättar för mig. Och ärligt talat så bryr jag mig inte.

Men jag tycker det är direkt pinsamt att hon inte iallafall kan hålla sig till sanningen när hon låter gapet glappa. Men, som sagt, jag bryr mig inte. Jag vet att lögnen färdas fortare än sanningen. Men jag vet också att sanningen kommer ikapp förr eller senare. Så jag lutar mig bara lugnt tillbaka och låter tiden ha sin gång.

2 reaktioner till “Naivitet och lögner”

  1. Orättvist är vad det är. Jag känner oxå (offret) och hans mamma. Trodde vi var vänner, men hon högg oss i ryggen. Spred en massa lögner om mig och min man , familj. Sa det till fel personer , så vi fick reda på det. Vi och de hon hade spridit lögnerna till körde hem till henne och pratade med henne, men då hade hon aldrig sagt något , och hade missuppfattat allt. Men ändå fortsatte hon sprida detta . Hon är inte klok. Och rättegången , var jag oxå på. Det stämmer inte , det som står i media, hemskt att de bara får skriva så. De erkände att de förde iväg honom och skulle skrämma honom. Men allt som står i media stämmer inte. Och innan man dömmer och skriver hemska saker om det man inte vet något om , ska man nog tänka sig för lite.. Och ni som vet vem (Offret) och hans mamma är, var försiktiga . Jag trodde vi var vänner , ställde alltid upp för dom , men fick skit som vi inte skulle ha. Fy fan ….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *